Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

«Αν έχετε πατρίδα, αν έχετε τιμή, σίριαλ να γυρίσετε για την κατοχή».Τριάντα εφτά χρόνια μετά την βάρβαρη τούρκικη εισβολή η κατρακύλα της Ελληνικής αξιοπρέπειας δεν έχει τελειωμό. Η θρασύτητα του φιλοτουρκικού σταθμού ΑΝΤ-1 δεν έχει όρια, αφού μετά την προβολή διαφόρων τούρκικων σίριαλ κατά την περασμένη τηλεοπτική περίοδο, πρόσθεσε πρόσφατα στην λίστα προβολών του, την μεγαλύτερη τουρκική παραγωγή των τελευταίων χρόνων, με σκηνές και γυρίσματα από τα κατεχόμενα μέρη μας.
Η νέα τουρκική σειρά με την ονομασία “ΕΖΕΛ” έχει ως κύριους χρηματοδότες, επιχειρήσεις και καζίνο από τα κατεχόμενα, ενώ στην σειρά προβάλλονται και διαφημίζονται παράνομες επιχειρήσεις στις ελληνικές περιουσίες των κατεχομένων.

Με λύπη μας βλέπουμε την τούρκικη προπαγάνδα για εδραίωση του παράνομου ψευδοκράτους, να βρίσκει σύμμαχό της, σύγχρονους “Εφιάλτες” της εποχής μας, ορισμένους τηλεοπτικούς σταθμούς.Είδαν πολλά τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια από τα Μ.Μ.Ε σε μία προσπάθεια προώθησης του δόγματος της ελληνοτουρκικής φιλίας και την πολιτική κατευνασμού του θηρίου της ανατολικής μεσογείου, την προσπάθεια αλλοίωσης της περήφανης Ελληνικής μας ιστορίας και αξιοπρέπειας, με αποκορύφωμα την εν λόγω σειρά.Με τα παραπάνω λόγια ξεκινά το ψήφισμα που κατέθεσαν προχθές το βράδυ, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 κύπριοι φοιτητές της Αθήνας, που δραστηριοποιούνται στον αυτόνομο φοιτητικό σύλλογο «ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ».Το ψήφισμα παραδόθηκε μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Κυπρίων φοιτητών έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού. Κύριο σύνθημα της εκδήλωσης ήταν το “Δεν γίνεται φιλία Ελληνοτουρκική εφόσον συνεχίζεται στην Κύπρο η Κατοχή”. Οι συγκεντρωμένοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους και διαδήλωσαν την αντίθεση τους στην προδοτική στάση του καναλιού.Μερικά από τα συνθήματα ήταν τα εξής: “Αντ1 ξεχνάς, τους Τούρκους προσκυνάς”, “Η Κύπρος είναι Ελληνική”
“Αντ1 – Εζέλ και βάλτε φερετζέ” , “Αν έχετε πατρίδα, αν έχετε τιμή, σίριαλ να γυρίσετε για την κατοχή”.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για μιάμιση περίπου ώρα έξω από την κεντρική είσοδο των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού, μοιράζοντας και ενημερωτικά φυλλάδια τόσο σε περαστικούς όσο και σε εργαζόμενους του σταθμού, πολλοί μάλιστα από τους οποίους συμφώνησαν με τις θέσεις των Κυπρίων φοιτητών.Η εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο, αφού οι παρευρισκόμενοι έλαβαν την διαβεβαίωση υπαλλήλων του σταθμού ότι το αίτημά τους θα μεταφερθεί στους αρμοδίους.Η τουρκική «λόγχη του δόρατος»

Το θέμα όμως δεν είναι απλά ένα σήριαλ. Εδώ και κάποια χρόνια, τα τουρκικά σήριαλ, κατακλείζουν την ελληνική τηλεόραση. Γιατί όμως;

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ολόκληρη η Ευρώπη υποτάχθηκε οικονομικά και πολιτιστικά στις ΗΠΑ, μέσω του τεράστιου προπαγανδιστικού μηχανισμού ο οποίος ονομάζεται Χόλιγουντ. Οι “κινούμενες εικόνες” των διαφόρων studios αποδείχθηκαν το πλέον αποτελεσματικό όπλο για την επικυριαρχία των ΗΠΑ στην Ευρώπη για πολλές δεκαετίες.Ακριβώς την ίδια τακτική φαίνεται ότι αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το light ισλαμιστικό καθεστώς του κ. Ερντογάν στη γείτονα Τουρκία για να επικυριαρχήσει πολιτικά στις χώρες τις οποίες θεωρεί ότι πρέπει να εντάξει στη σφαίρα επιρροής της.

Έτσι λοιπόν, τα πολλά τουρκικά σίριαλ γνωρίζουν επιτυχία και εξάγονται όχι μόνο στις χώρες της Μέσης Ανατολής, το Ιράκ, τη Συρία, τον Λίβανο και λοιπά, αλλά και σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Αλβανία.Αυτές οι σειρές αποτελούν ενός είδους “πολιορκητικού κριού” εκσυγχρονισμένου φυσικά και τροποποιημένου, έτσι ώστε να ταιριάζει στις επιταγές της νέας εποχής.Η αποστολή τους είναι να εκτουρκίσουν πολιτιστικά ένα ολοένα και αυξανόμενο κομμάτι των πληθυσμών οι οποίοι τις παρακολουθούν. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται υπερβολικά. Είναι όμως η αλήθεια.

Φυσικά, συνεργάτες της Τουρκίας σε αυτήν της την προσπάθεια είναι και οι “Έλληνες καναλάρχες”, οι οποίοι στο βωμό του κέρδους, δεν διστάζουν να εκτουρκίζουν τη χώρα μας. Έτσι άλλωστε προστάζει και ο mainstream πολυπολιτισμός.Νομίζουν ίσως ότι έχουν βρει την κότα με τα χρυσά αυγά, αγοράζοντας φτηνά σήριαλ που «χτυπούν» ακροαματικότητες. Υποσκάπτουν όμως την ίδια την ύπαρξή της χώρα μας, στο μακρύ μέλλον. Η πρωτοβουλία των φοιτητών του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ ήταν πολύ αξιόλογη. Αξίζει όμως και πρέπει να έχει συνέχεια. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΔΡΑΣΙΣ καλεί όλους τους Έλληνες να διαμαρτύρονται συνεχώς, καθημερινά στα τηλέφωνα του ΑΝΤ1. Και αυτό ας είναι μόνον η αρχή.Δημήτρης Παπαγεωργίου


πηγή: http://www.elora.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου