Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Για να γνωρίζουν οι νέοι μας πως φτάσαμε στη Κυβέρνηση του Μνημονίου. Ένα σύντομο ιστορικό της πολιτικής στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες


Από 1974 μέχρι το 1980 κυβέρνησε ο Κ. Καραμανλής. Από τη θητεία του μπορούμε να ξεχωρίσουμε μία φράση με πέντε λέξεις που μας έστελνε ένα μήνυμα για το τι μας περίμενε:
"Ποιός κυβερνάει αυτό το τόπο;"
Παράλληλα το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το σημερινό κυβερνών κόμμα με το σύνθημα...
"το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία" φτιάχνοντας ταυτόχρονα την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ.
Ποιος ήταν ο στόχος του;


Να "περισυλλέξει" όλους τους Έλληνες της γενηάς εκείνης που είχαν πολιτικές φιλοδοξίες και πολιτικές ικανότητες και σε συνδυασμό με πραγματικούς ιδεολόγους πολίτες στο ρόλο του "κουβαλητή" -εν αγνοία τους- να αναρριχηθεί εύκολα ο Ανδρέας Παπανδρέου στην εξουσία τον Οκτώβριο του 1981.
Από εκείνη την οργάνωση τουλάχιστον το 60% ένσωματώθηκε στο σύστημα της εξουσίας και κυβερνάει ή ωφελείται μέχρι σήμερα, ένα περίπου 33% παραμένει στη σκιά του κόμματος συναισθηματικά, ενώ ένα 7% έγκαιρα εγκατέλειψε το "μαντρί" καθώς διαπίστωσε ανακολουθία σε όσα άρχισαν να εφαρμόζονται σε αντίθεση με την ιδρυτική διακήρυξη και την ιδεολογία του Κινήματος.
Τέθηκαν καλές βάσεις για τη κοινωνία τη περίοδο 1981-1984 αλλά η θετική πορεία σταμάτησε το 1985 όταν από κακή εκτίμηση ή ηθελημένα άρχισαν να δίνονται αφειδώς χρήματα και να μειώνονται τα ταμειακά αποθέματα του Δημοσίου
Με την ευκαιρία:
 
Το οτι η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα πολύχρονου προγραμματισμού, να θυμίσουμε ένα από τα συνθήματα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ:
"Δεν θα παραχωρήσουμε ούτε πιθαμή γης"!
Δεν υπήρχε λόγος να το πει αν δεν υπήρχε "καπνός" από τότε!
Άλλωστε το οτι υπήρχε έξωθεν σχέδιο αποεθνικοποίησης της Ελλάδας το γνώριζαν από το 1986 μέχρι και τα κατώτερα κομματικά στελέχη όλων των σημερινών κομμάτων ...
Ακολούθησε
η ταραχώδης περίοδος του 1989 που επωνομάσθηκε σκάνδαλο "Κοσκωτά" και αποκάλυψε οτι πίσω από το προσωπείο του κατ ευφημισμό πλέον "Σοσιαλιστικύ Κινήματος" τίποτα δεν είχε αλλάξει στο παραβάν του πολιτικού σύστηματος.
Το ... repo της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ 1989-1993 αναπλήρωσαν η Οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Διευθυντή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Ζολώτα Ξ (23-11-89 έως 11-4-1990) και με συμμετοχή στη κυβέρνησή του όλων των κομμάτων ενώ ακολούθησε η Κυβέρνηση ΝΔ υπό τον Κ. Μητσοτάκη (9-4-1990 έως 17-10-1993).
Ξανά στη κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1993 αλλά ...
Ανήμπορος λόγω του άσχημου της υγείας του ο Ανδρέας Παπανδρέου και νοσηλευόμενος στο Ωνάσειο εξαναγκάσθηκε το 1986 να παραδώσει την εξουσία στο Κ. Σημίτη του οποίου η πολιτική διεύρυνε ακόμη πιο πολύ το χάσμα μεταξύ της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής και της κοινωνικής φυσιογνωμίας που ήθελε να παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ.
Και αυτό γιατί μετά το 1985 το ΠΑΣΟΚ αποτελείται και μέχρι σήμερα από δύο κύρια κόμματα (όχι ρεύματα):
-Το φιλελεύθερο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ το οποίο και αποτελεί την αιτία εξαφάνισης της παραδοσιακής Δεξιάς αφού ανέλαβε να εφαρμόσει τη πολιτική της ΝΔ .
-Το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ το οποίο αποδείχθηκε τόσο αδύναμο που οι ελάχιστοι οραματιστές που παρέμειναν από συναισθηματισμό μετατράπηκαν ... σε followers των επιλογών των "εκσυχρονιστών".
Τη μεταμόρφωση του "Σοσιαλιστικού" ΠΑΣΟΚ σε φιλελεύθερη δεξιά επιβεβαιώνει η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του 2000-2004 των πιό ισχυρών εκπροσώπων της φιλελεύθερης Δεξιάς κ.κ. Α. Ανδριανόπουλου και Σ. Μάνου!
Ακολούθησε
..."διάλλειμα" με κυβέρνησης Κ. Καραμανλή (.. του ανιψιού 2004-2009) που με την υπόσχεση της "επανίδρυσης" του κράτους πήρε την εξουσία για να αποτελειώσει το σχέδιο του "θανάτου" της Ελληνικής Οικονομίας και να προετοιμάσει το έδαφος στον κ. Παπανδρέου, το πρόγραμμα του οποίου ... το παρακολουθείτε στους δέκτες σας!
Διογένης για pythari.gr

πηγή:epanastasi-gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου