Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Με ... δημοκρατικό πνεύμα "απαφασίζομεν και διατάσσομεν" ο Γ.Μπουτάρης απαγόρευσε την ομιλία Μίκη



 Με μια ακατανόητη κίνηση ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, γνωστός και για τις φιλοκεμαλικές του απόψεις, απαγόρευσε στον Μίκη Θεοδωράκη να μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους!

"Το απόγευμα της Τετάρτης θα “καταλάβω” μόνος μου το δημόσιο αυτόν χώρο, (σ.σ Πλατεία Αριστοτέλους) που μου ανήκει, όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας» απάντησε ο Μίκης.


Τελικά, έπειτα από πολύωρες συσκέψεις ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αντιπροτείνει την Πλατεία της Αρχαίας Αγοράς (άγαλμα του Βενιζέλου) ή της νέας Παραλίας, γύρω από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, προκειμένου να διεξαχθεί η εκδήλωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου:

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει νέα πολιτική στην παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, επιχειρώντας να προασπίσει τους ίδιους τους δημόσιους χώρους, αλλά και να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της ίδιας της πόλης.

Ειδικά για την περίπτωση της πλατείας Αριστοτέλους, ενός χώρου ιστορικού, αλλά και ιδιαιτέρως επιβαρυμένου από εκδηλώσεις κάθε είδους, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την παραχώρησή της με ιδιαίτερη φειδώ και κυρίως για εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα ή εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά.

Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα «απαγόρευσης» της εκδήλωσης της «Σπίθας» ή και οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης. Αντίθετα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι υπέρμαχος της ελεύθερης έκφρασης και της άσκησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, ανεξαρτήτως της πολιτικής, ιδεολογικής ή κομματικής τοποθέτησής τους, φροντίζοντας πάντα για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης».

Tμήμα ειδήσεων .defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου