Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μποϊκοτάζ στα ελληνικά προϊόντα ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων PDIU, Shpëtim Idrizi



Αυξάνονται τα περιστατικά Αλβανών οι οποίοι δηλώνουν κατά την είσοδο τους στην Ελλάδα ότι κατάγονται από την Τσαμουριά. Έτσι μετά το ηλικιωμένο ζευγάρι Αλβανών του οποίου η είσοδος απαγορεύτηκε στην Ελλάδα όταν δήλωσαν ότι κατάγονται από την Τσαμουριά μία ακόμη γυναίκα προσπάθησε να εισέλθει στην Ελλάδα από την Αλβανία δηλώνοντας το ίδιο...


Όπως φαίνεται το περιστατικό ήταν σκηνοθετημένο καθότι ο πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων PDIU, Shpëtim Idrizi, αντέδρασε άμεσα. Σε δηλώσεις που έκανε ο Shpëtim Idrizi έδειξε για άλλη μία φορά πόσο απέχει ο πολιτικός κόσμος της Αλβανίας από τα ευρωπαϊκά δεδομένα ζητώντας ως αντίποινα για ανάλογα περιστατικά τη διοργάνωση διαμαρτυριών και εκστρατείας μποϊκοτάζ στα ελληνικά προϊόντα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του PDIU, «Σε περίπτωση επανάληψης των περιστατικών αυτών, το κόμμα μας είναι υποχρεωμένο να απαντήσει μέσα από μαζικές διαμαρτυρίες και εκκλήσεις προς τους Αλβανούς πολίτες, ώστε να μποϊκοτάρουν κάθε προϊόν το οποίο παράγεται στην ελληνικά αγορά και εισάγεται στην εγχώρια αγορά».

Το κύριο ζήτημα που προκύπτει από αυτή την συμπεριφορά του κόμματος των τσάμηδων PDIU είναι η ανυπαρξία οποιασδήποτε μορφής αντίδρασης από την αλβανική κυβέρνηση για την αποφυγή πρόκλησης εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών με υπαιτιότητα του κόμματος PDIU.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά οι εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες διαμορφώνουν τις σχέσεις των δύο χωρών σε βάρος των Αλβανών πολιτών που εργάζονται στην Ελλάδα και την ελληνική μειονότητα της γειτονικής χώρας.

ΠΗΓΗ:http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου