Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ο Πάγκαλος κατά της δημοσιογραφίας των blogs


ΣΗΜΕΙΩΣΗ του freedomhellas:

Ο εν λόγω κύριος(;)Πάγκαλος διακρίνεται για το απύθμενο θράσσος του,αφού τα λέει δημόσια και χωρίς να ζητήσει συγνώμη,ίσα-ίσα ζητάει και τα ρέστα.Ξεχνάει όμως ότι ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ που πρόδωσε τον Οτσαλάν,ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ την νύχτα των Ιμίων που διέταξε να πάρουν την Σημαία απ τα Ιμια και να πουν ότι την πήρε ο αέρας,ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ που...
μαζί με τους υπόλοιπους ψήφισαν το μνημόνιο,ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ που αποκάλεσε τους δημ.υπαλλήλους κοπρίτες,ενώ συμμετείχε στις κυβερνήσεις που τους προσέλαβαν,ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ που είπε ότι τα φάγαμε μαζί,όπως και οι υπόλοιποι,έτσι και ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ υπέρ της εισοβλής λαθρομεταναστών και μη,όπως και οι υπόλοιποι όμοιοί του,έτσι και αυτός είναι υπέρ της πολυπολιτισμικότητας(παγκοσμιοποίησης),όπως και οι όμοιοί του,έτσι και αυτός είναι υπέρ της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης,όπως και οι όμοιοί του,έτσι και αυτός είναι υπέρ της διαγραφής των υπερχρεών των επιχειρηματιών προς το Ελληνικό δημόσιο,ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ που έκανε τις ανθελληνικές δηλώσεις στην Τουρκία και πόσες ακόμη δηλώσεις και έργα που,ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!!
 Μήπως λιαν επιοικώς κύριε(;)Πάγκαλε αποκαλείσαι ανθέλληνας προδότης αυτής της χώρας και κρύβεσαι πίσω απ το βουλευτικό σου άσυλλο και τους όμοιούς σου ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ;Η Ιστορία όμως δεν ξεχνά,όπως και ο Ελληνικός λαός.Μήπως δικαίως και έφαγες τα γιαούρτια;Να είσαι και ευχαριστημένος που την γλίτωσες με...λιχουδιές.
 Όσο για τους δημοσιοκάφρους,κάτι ξέρεις και λες εσύ,άλωστε τον ίδιο ανθελληνικό ρόλο παίζετε  αφού τους ελέγχετε πλήρως.Γι αυτό ονομάζεται και 4η εξουσία.Αν σας ξέφυγε κανείς τους και στράφηκε εναντίον σας,τότε το πρόβλημα το δημιουργήσατε μόνοι σας και τις επιπτώσεις τις βρήκατε μπροστά σας.Έυγε στους πραγματικούς δημοσιογράφους  που κάνουν πραγματικά κοινωνικό λειτούργημα σ'αυτόν τον τόπο.

Ιδού οι δηλώσεις του:
Στη δημοσιογραφία των blogs στρέφεται τώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, με άρθρο του στην "Καθημερινή". Ο κ. Πάγκαλος ζητά να ανοίξει δημόσιος διάλογος για ένα ζήτημα που όπως υποστηρίζει απειλεί τη δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης και τον χαρακτήρα της Δημοκρατίας μας.

Ο κ. Πάγκαλος, αναφέρει ότι η ανωνυμία των blogs, τα μετέτρεψε στο απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού και της συνωμοσιολογίας.

"Τα ανώνυμα blogs είναι σαν να γράφεις νύχτα στους τοίχους ένα καινούργιο σύνθημα κάθε 10 λεπτά, χωρίς να σε βλέπει κανείς και χωρίς, φυσικά, να υπογράφεις. Αυτή, ακριβώς, η ανωνυμία μετέτρεψε τα blogs από έμβλημα της ελευθερίας της έκφρασης και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, στο απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πάγκαλος στο άρθρο του μιλάει για καλλιέργεια της ρουφιανιάς και καθαγιασμό της μαύρης κουκούλας και προσθέτει ότι ο δημόσιος λόγος των blogs αποτελεί τον χειρότερο βιαστή της ελληνικής γλώσσας.

"Η ανωνυμία των blogs δικαιολογείται με το επιχείρημα του φόβου: ο απλός πολίτης γράφει ανώνυμα γιατί (υποτίθεται ότι) η εξουσία καραδοκεί για να τον κυνηγήσει. Έτσι καλλιεργείται η ρουφιανιά και καθαγιάζεται η μαύρη κουκούλα. Οποιοσδήποτε μπορεί ανώνυμα να γράφει ό,τι θέλει χωρίς να έχει καμία ευθύνη ούτε γι’ αυτό που γράφει ούτε για τον τρόπο που το γράφει. Ο δημόσιος λόγος των blogs είναι ο χειρότερος βιαστής της ελληνικής γλώσσας. Εξαντλείται, πολλές φορές, στα βασικά ρήματα (κατά προτίμηση όσα έχουν σχέση με σεξουαλικές πράξεις) και τις συνήθεις βρισιές" γράφει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Συμφέροντα πίσω από την ανωνυμία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναγνωρίζει ως πλεονέκτημά τους την αμεσότητα, τονίζοντας όμως ότι τα blogs τρέφονται από φήμες και οι διαχειριστές τους δεν έχουν την ικανότητα να αξιολογήσουν τα γεγονότα, κάτι που φάνηκε στην πρόσφατη απεργία του τύπου, όταν και οργίασαν οι φήμες για ανασχηματισμό ή εκλογές.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστηρίζει ότι η συνήθεια νεαρών δημοσιογράφων να χρησιμοποιούν ως πηγή πληροφόρησης τα blogs αποτελεί Δούρειο Ίππο που καταστρέφει τις εφημερίδες.

Σημειώνει ακόμα ότι τα blogs δεν είναι αθώα και πίσω από την ανωνυμία κρύβονται δημοσιογράφοι που εξυπηρετούν συμφέροντα.

"Τα ανώνυμα blogs ελάχιστη σχέση έχουν με την δημοσιογραφία των πολιτών. Συνήθως, πίσω τους κρύβονται συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» που διακρίθηκαν και διακρίνονται για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη δημοσιογραφία.

Ήδη παράγουν μια ολόκληρη γενιά «δημοσιογράφων» που θεωρούν την ηθική και τη δεοντολογία κάτι κακό και εντελώς άχρηστο. Προτιμούν να πλουτίσουν εκβιάζοντας μέσω του γνωστού κύκλου: η είδηση πρώτα δημοσιεύεται στο δικό τους «δέντρο» ανώνυμων blogs (έτσι βλέπεις το ίδιο κείμενο σε 20 blogs), μετά περνά σε κάποια περιθωριακή εφημερίδα και μετά σε κάποιο παράνομο τηλεοπτικό σταθμό. Η επιτυχία τους είναι όταν τη δουν γραμμένη σε κάποια έγκυρη εφημερίδα" τονίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Πάγκαλος τονίζει ότι το καλύτερο δίκτυο blogs το συνθέτουν εκβιαστές και ακροδεξιοί που δεν αποδέχονται τα κοινοβουλευτικά πλαίσια. Χαρακτηρίζει τα ανώνυμα blogs "δημοσιογραφία των εκβιαστών" και όχι "δημοσιογραφία των πολιτών" και προσθέτει ότι υπάρχει πλήρης ανομία στον χώρο της ενημέρωσης και νομοθετικό κενό στο διαδίκτυο που επιτρέπει στους διαχειριστές να μην γράφουν το όνομά τους, να πλήττουν τη δημοκρατία και να κατασπαράζουν ως λιοντάρια τον εκάστοτε στόχο τους.

 Πηγή: http://www.Newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου