Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ξύδι οι… aristeroi με το ζήτημα της Κερατέας: Δεν μπόρεσαν να καπελώσουν τον αγώνα των κατοίκων και φάγανε και…κάτι ψιλές!


Το ζήτημα της Κερατέας μας είναι πλέον γνωστό όπως γνωστή μας είναι και η δυναμική αντίσταση των κατοίκων. Όλο αυτό όμως δεν διέφυγε της προσοχής κάποιων δήθεν αναρχικών θολοκουλτουριάριδων που σκεφτήκανε να καπελώσουν τον αγώνα των κατοίκων ως δικό τους. Σας παραθέτουμε σχόλιο που αναρτήθηκε στο indymedia ώστε να καταλάβετε το πάθημα τους:

από indymedia:
Λοιπόν ας ξανασκεφτούμε το θέμα Κερατέα λίγο πιο αποκρυσταλλωμένα μετά από το περιστατικό που θα σας περιγράψω το οποίο έλαβε χωρά μερικά λεπτά μετά την λήξη της συναυλίας. Περίπου στις 2 παρά υπήρχε διένεξη κάποιων συντρόφων...
με κατοίκους της Κερατεας ( συγκεκριμένα ένας από αυτούς ήταν ένας γκριζομάλλης με αρκετά κιλά μεσήλικας και ψιλοτσαμπουκάς) για τα σημαιάκια που υπήρχαν (ελληνικές μικρές σημαίες) στο μπλόκο διπλά στο κιόσκι εκεί που πουλούσαν σουβλάκια. Σαν αποτέλεσμα ( και όχι μόνο) αυτής της διένεξης σύντροφοι προσπάθησαν να τα κατεβάσουν αυτά τα σημαιάκια από εκεί. Πέρα από τον τσαμπουκά που δημιουργήθηκε σε αυτή την ενέργεια από τους σκατό πατριώτες που ήταν εκεί, σκάει ένας τύπος λεπτός περίπου στα 55 με γυαλάκια και καπέλο άσπρο, ο οποίος ήταν και ένας από τους ψήστες εκεί στο πανηγύρι και καταφέρεται εναντίων όσων ήταν εκεί αλληλέγγυων με παραλαις!!Ζητούσε να μάθει με την ανοχή των τραμπούκων γύρω του να μάθει ποιος έκανε την κίνηση να κατεβάσει τα σημαιάκια.Επιπλέον σύντροφος που βρίσκοταν στο σημείο εκεί για να βοηθησει να αποκλιμακωθεί η ένταση δέχθηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε. Ουσιαστικά πρόκειται για μια δολοφονική σχεδόν επίθεση από σε συντρόφους που μέχρι τώρα είχαν σταθεί στο πλευρό τους σε όλη την διάρκεια του αγώνα των κατοίκων της Κερατεας εναντία στο κράτος και στα σχεδία του για την δημιουργία χυτά στην περιοχή. Τα συμπέρασμα για το θέμα της αλληλεγγύης είναι δικά σας. Και όχι μονό σε αυτό το πλαίσιο αλλά και γενικότερο στην καθαγίαση του θέματος Κερατεας που από κάποιους συντρόφους και συλλογικότητες έχει μέχρι και πρόσφατα αναδειχθεί ως υπόδειγμα αγώνα και συλλογικής προσπαθείας. Ποια συλλογική προσπάθεια όταν ανάμεσα σε όσους είναι στους δρόμους υπάρχουν φασιστές και κάποιοι όχι μονό δεν τους έχουν απομονώσει αλλά ισχυρίζονται ότι αγνοούν την ύπαρξη τους. Και μιλάω για συντρόφους από Κερατέα και συζητήσεις που έγιναν μετά το συμβάν. Θα παρακαλουσα την ΣΟ να δημοσιεύσει το παρον ποστ μιας και αποτελεί πολύ σοβαρό συμβαν με αρκετους συντρόφους να ειναι παρων και να φευγουν αηδιασμένοι απο οτι προηγηθηκε…



Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς το μίσος αυτών των δήθεν αλληλέγγυων aristeron για κάθε τι που θυμίζει πατρίδα. Οι πραγματικές τους προθέσεις όμως ξεσκεπάστηκαν από τους ηρωικούς κατοίκους διότι όταν είσαι «αλληλέγγυος» δεν πας να κατεβάσεις σημαιάκια. Υποστηρίζεις το διαμαρτυρόμενο με όλα του τα χούγια. Το ζήτημα δεν είναι να γίνει η Κερατέα αναρχική αλλά να μπορούνε οι άνθρωποι να συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να τους την κανουνε χωματερή. Άλλωστε από πότε η Ελληνική σημαία είναι σημάδι… φασισμού; Εγώ ενθυμούμαι πως ο Χίτλερ είχε σαν σημαία του την σβάστικα και όχι την γαλανόλευκη. Αντίθετα όσοι πολέμησαν τον φασισμό στην Ελλάδα κράδαιναν στα χέρια τους την Ελληνική σημαία. Όπως καταλάβατε όσοι αποκαλούν τους κατοίκους της Κερατέας «Αλβανούς» ή «aristerous», έχουν άδικο διότι οι κάτοικοι είναι αγωνιζόμενοι Έλληνες πατριώτες. Όσο για τους ψευτοαναρχικούς ανθέλληνες που η δοξασμένη Ελληνική σημαία μας γι αυτούς είναι κόκκινο πανί, είναι πλέον φανερό πως η κοινωνία έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις πραγματικές τους προθέσεις και όπου τους βρει τους κοπανάει όπως τους αξίζει.

Εμείς θα κάνουμε μια ευχή: Μακάρι να μετακομίσουν οι κάτοικοι της Κερατέας στα Εξάρχεια….

ΠΗΓΗ:http://www.elliniki-grothia.com/?p=7338

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου