Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

H συνέντευξη του ''φαγαμε'' στο περιοδικό crash


"Τι τους εμπόδιζε να χώσουν μια σημαία και να την αφήσουν; Θα μου πεις, θα πηγαίναμε να τη βγάλουμε! Μα το ήξεραν οι Τούρκοι από την αρχή. Και να σου πω και κάτι που μου είπε ο Χόλμπρουκ, το οποίο δεν μπορώ...
να το θέσω υπό τον έλεγχο κανενός, γιατί έχει πεθάνει πλέον. Μετά από πέντε- έξι χρόνια πήγα στη Νέα Υόρκη, πήρα τηλέφωνο τον Χόλμπρουκ, ο οποίος δούλευε τότε στην Boston Bank και είχα μάθει ότι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο. Χάρηκε που με άκουσε και μου λέει, “έλα το μεσημέρι να σου κάνω το τραπέζι”. Πήγα, λοιπόν, σε ένα εστιατόριο και του είπα γι’ αυτή την ιστορία: "Θεωρώ ότι καταφέραμε να μην σκοτωθεί κανείς, γιατί όταν κάνεις διπλωματία, βασικό κριτήριο είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές". Μου είπε λοιπόν ο Χόλμπρουκ το εξής εκπληκτικό: Όλος ο χώρος του Αιγαίου είχε μπλοκαριστεί ηλεκτρονικά από τους Αμερικανούς και δεν επρόκειτο να χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή. Οι πύραυλοι και οι βόμβες των πολεμικών σκαφών των 2 στόλων δεν θα έβρισκαν κανέναν στόχο. Είχαν φροντίσει οι Αμερικανοί να μην χτυπηθεί κανένα σκάφος».

 Το ποσο άσχετος είναι ο τύπος απ αυτά που λέει είναι εμφανέςΚαι γιατί δεν κάνουν το ίδιο και με την Λιβύη;.Θα μου πει κανείς:''Καλά,λες και τον ψηφίσαμε;''Δεν είναι καν αιρετός ο άνθρωπος και δικαίως δηλαδή,επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να τον ψηφίσει ούτε η γυναίκα του.

Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης, λέει:
«Ξέρεις πώς ήταν οι σημαίες. Ήταν σε δυο καλάμια δεμένες με σπάγκο. Ε, αυτό το πράγμα δεν θα καθόταν εκεί πέρα για πάρα πολύ καιρό, δεν έβγαζε τον χειμώνα. Δεν είχαμε για παράδειγμα μια βάση να χτίσουμε, να βάλουμε τσιμέντο και επάνω τη σημαία. Εκεί, όλοι το ξεχνάμε, δεν υπήρχε μία σημαία. Υπήρχαν δύο σημαίες. Εάν εμείς φεύγαμε, στο άλλο νησί θα υπήρχε τούρκικη σημαία. Είχαν καταλάβει το νησί οι Τούρκοι!"

Ναι,μόνο που δεν μας είπε σχετικά με την εντολή που έδωσε να την πετάξουν και να πουν ότι την πήρε ο αέρας.Προτίμησε να μας πει ότι δεν είχαμε χτιστάδες και πιλοφόρια στα Ελληνικά στρατά.Ούτε τόλμησε να μας πει ότι έπρεπε να υπερασπιστούμε τα σύνορα της χώρας μας πάσει θυσία.Επιτρέπεται ρε αρχηγός κράτους και όλο του το επιτελείο να πει ότι δεν δυνόμαστε να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό;;;Ξευτιλισμένοι εθνοπροδότες....Καλα,για τον τότε προθυπουργό Ααρών Αβδουρή κατά κόσμον Κώστα Σημίτη,δεν ήταν να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό,άλωστε Εβραίος είναι και η χώρα του είναι το Ισραήλ.Όχι ότι αν ήταν στην θέση του ο Τζέφρι θα έκανε κάτι διαφορετικό,ομοεθνής του είναι κι αυτός.

Τμήμα ειδήσεων Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου