Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Σε πλήρη αποδόμηση της περίφημης «απογραφής» του Γιώργου Αλογοσκούφη προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης


Σημείωση freedomhellas:
Μιας και δεν υπάρχει μέλλον για το πολιτικό σύστημα του τόπου,κοιτάνε να καλύψουν και να δικαιολογήσουν καταστάσεις για να σώσει ο ένας τον άλλον.Διαβάστε το άρθρο και αναρωτηθείτε τι θα γινόταν αν συνέχιζε η Ν.Δ. να ρίχνει βολές εναντίον του ΠΑΣΟΚ έως τις επόμενες εκλογές.Θα υπήρχε ΠΑΣΟΚ;Θα υπήρχε Ν.Δ.;Θα υπήρχε πολιτικό σύστημα;;;Έντεχνα λοιπόν συνεχίζουν να καλύπτουν ο ένας τον άλλον με την παραδοχή λαθών και όχι ως συνήθως επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας προς τον άλλον.Μήπως στο προσεχώς μέλλον θα δούμε και την αποπομπή του Αλογοσκούφη απ την Ν.Δ.όπως άλλοτε με τον Αβουρή,κατά κόσμον Κώστα Σημήτη,ή την αποπομπή  του Καραμανλή;



Σε πλήρη αποδόμηση της περίφημης «απογραφής» του Γιώργου Αλογοσκούφη προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης παίρνοντας έτσι και... θορυβώδεις αποστάσεις από την οικονομική πολιτική της περιόδου Καραμανλή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο κ. Μιχελάκης καταφέρθηκε ξανά εναντίον του Θόδωρου Πάγκαλου για την γνωστή ιστορία των πρόσφατων δηλώσεών του στην Κωνσταντινούπολη, αλλά επιτιθέμενος στον αντιπρόεδρο ταύτισε τις (κατά τη γνώμη του) συνέπειες των τοποθετήσεων Πάγκαλου με την πολυδιαφημισμένη απογραφή των οικονομικών δεδομένων της χώρας στην οποία είχε προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία άμα τη αναλήψει της εξουσίας από τον Κώστα Καραμανλή το 2004.

«Όσο εγκληματικό είναι αυτό που κάνει ο Πάγκαλος τώρα, αλλά και οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, δυσφημώντας τη χώρα στο εξωτερικό, άλλο τόσο καταστροφική ήταν και η απογραφή Αλογοσκούφη», είπε ο κ. Μιχελάκης

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπερασπίστηκε πάντως στη συνέχεια την πολιτική των κυβερνήσεων του Κ. Καραμανλή, παραδεχόμενος ωστόσο «λάθη και παραλείψεις».

Τι λένε παράγοντες της ΝΔ

Κομματικοί παράγοντες επισήμαιναν ότι πρόσφατα ο κ. Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του ανέφερε ότι «ο κ. Καραμανλής του έλεγε "άσε τα μέτρα για αργότερα"» και έδωσε βάση στην κριτική του ΠΑΣΟΚ.

Κατά το παρελθόν όταν ακόμη η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς είχε εκφράσει την διαφωνία του με τον τρόπο που είχε γίνει η απογραφή, επεσήμαιναν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επεσήμαιναν ότι μόλις πριν από δύο ημέρες, την Μεγάλη Τρίτη, οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς με τον δημόσιο εναγκαλισμό τους στο μνημόσυνο του ιδρυτή του κόμματος «θέλησαν να στείλουν μήνυμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις τους».

Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διέρρεαν επίσης ότι «δεν θεωρούν ότι η δήλωση του κ. Μιχελάκη αφορούσε τον κ. Καραμανλή και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί σκιά στις σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά».

Στις διαρροές της ΝΔ απάντησε, μέσω συνεργατών του ο Γιώργος Αλογοσκούφης: «Η απογραφή δεν ήταν απόφαση ενός μόνο υπουργού. Ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή».

"Επικίνδυνη και ανεύθυνη η αξιωματική αντιπολίτευση"

Με αφορμή τη συζήτηση αυτή αλλά και τις κατηγορίες κατά του Θόδωρου Πάγκαλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, εξαπέλυσε επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι "δίνει εξετάσεις ανευθυνότητας, φαυλότητας και προπαγάνδας".

"Επί τρεις ημέρες και επί πολλές φορές ημερησίως, παρακολουθούμε συνεχείς ανακοινώσεις, δηλώσεις, συνεντεύξεις τόσο του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας κ. Στα'ι'κούρα, όσο και του κ. Μιχελάκη, οι οποίοι είτε σε συνδυασμό, είτε χωριστά, πασχίζουν πότε να υπολογίσουν, μέσα σε μία πλήρη σύγχυση, πόσο ήταν το χρέος που άφησε η Ν.Δ. και πότε αν η απογραφή της Ν.Δ. το 2004 ήταν πράξη ωφέλιμη ή επιζήμια" αναφέρει ο κ.Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι είναι η ίδια απογραφή που ο κ.Σαμαράς χαρακτήριζε πέρσι "απαραίτητη και επιβεβλημένη".

Και καταλήγοντας, τονίζει ότι "αν προσθέσει κανείς τη μετατροπή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. σε χαλκείο Τύπου της ομιλίας του κ. Πάγκαλου, τότε για άλλη μια φορά καταδεικνύεται η επικινδυνότητα μιας - δυστυχώς για τον τόπο- άκρως τυχοδιωκτικής αντιπολίτευσης".

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου