Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ
    Επιβεβαιώνεται πλήρως αυτές τις ημέρες η περίφημη δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο.

Διότι μ’ αυτά που μας σέρβιρε όλη την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με τις δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων και δημοσιευμάτων θα έπρεπε σήμερα να μην υπάρχει Ελλάδα. Θα έπρεπε να έχουμε χρεοκοπήσει, να έχουμε γυρίσει στη δραχμή, να ετοιμαζόμαστε για στάση πληρωμών, να έχει πέσει κομήτης στα κεφάλια μας ή το χειρότερο να… έχει εγκαταλείψει τη χώρα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να είναι στο Γουδί.
Κι όμως, από την εβδομάδα της απόλυτης καταστροφής, ξαφνικά φτάσαμε στην αισιοδοξία, τις ελπίδες, τη στροφή της Γερμανίας στο ελληνικό πρόβλημα, τη συμφωνία με την τρόικα για την 5η δόση, τις δηλώσεις Γιούνκερ ότι θα βρεθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα του χρέους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Wall Street Journal που μας “ξέσκιζε” επικαλείται ανθρώπους που «γνωρίζουν την υπόθεση» και λέει ότι η Γερμανία σκέφτεται να εγκαταλείψει τη στάση της και την πρότασή της για μια πρόωρη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέα δάνεια βοήθειας προς την Ελλάδα. Το δημοσίευμα αυτό ήταν κατά βάση η αρχή για την έκρηξη στις αγορές. Για να μην πούμε για τον Σόϊμπλε ο οποίος ενώ μιλούσε για αναδιάρθρωση σήμερα είπε ότι βλέπει και το νέο δάνειο.

Μα καλά θα αναρωτηθεί κανείς. Τι τους τσίμπησε μέσα στο Σαββατοκύριακο, καμιά ελληνική μύγα και άλλαξαν στάση; Ή ξύπνησαν όλοι μαζί και αποφάσισαν να σώσουν την Ελλάδα; Μέσα σε λίγες ώρες τόσο εντυπωσιακή αλλαγή ή μήπως κρύβεται κάτι άλλο;

Ένας νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι επρόκειτο για στημένο παιχνίδι. Ένα κόλπο που στήθηκε αφενός για να πανικοβληθεί ο κόσμος και αφετέρου για να πιεστεί ο Σαμαράς να υποστείλει τη σημαία της αντιμνημονιακής πολιτικής. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση γνώριζε τη στροφή της Γερμανίας, ήξερε ότι δεν χάνεται η 5η δόση και ότι είναι υπερβολές ότι θα κηρύξουμε στάση πληρωμών. Ήταν κόλπο, μια μπλόφα στο πόκερ που παίζεται, και η δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου ότι έχουμε λεφτά μέχρι τον Ιούλιο. Όχι ότι δεν είναι άδεια τα ταμεία, αλλά είχε συμφωνηθεί με την τρόικα η συνέχιση της χρηματοδότησης κι επομένως δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Το οικονομικό επιτελείο γνώριζε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την 5η δόση, απλά ήθελε να ανοίξει το δρόμο για τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται. Δηλαδή τις σκληρές αποφάσεις για αποκρατικοποιήσεις και πώληση ακίνητης περιουσίας,

Και οι ξένοι “φίλοι” μας έπαιξαν το ρόλο του “κακού μπάτσου” μέχρι να μας βγει η ψυχή. Και μόλις μας βγήκε μας έριξαν το τυράκι της σωτηρίας. Και θα λέμε κι ευχαριστώ από πάνω.

πηγή:Ε.Ο.Ε. Ελλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου