Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ν.Δένδιας: Τέλος στον ανέξοδο τουρισμό Έβρος-Αθήνα



Με την επιχείρηση «Ξένιος - Ζευς» στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδριας για την ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες [Βλέπε άρθρο] . Η επιχείρηση άρχισε με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.
Όποιος αποπειράται να εισέλθει στη χώρα μας παράνομα, θα απωθείται στη μεθοριακή γραμμή, αλλά και αν ακόμα καταφέρει να εισέλθει ο ανέξοδος τουρισμός Έβρος-Αθήνα σταματάει εδώ, παρατήρησε χαρακτηριστικά. Οπως είπε, κάθε τοπικός Αστυνομικός Διευθυντής εντέλλεται και θα εφαρμόζει αυστηρά τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος 3386/2005 για την έκδοση διοικητικής απόφασης απέλασης κράτησης και δεν θα επιτρέπει την κάθοδο στην πρωτεύουσα ή σε άλλες πόλεις.


Ως κέντρα πρώτης υποδοχής και κράτησης των παράνομων μεταναστών θα λειτουργήσουν αστυνομικές σχολές της ΕΛ.ΑΣ. στο νομό Θράκης -χωρίς ωστόσο να λείπουν οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών [Βλέπε άρθρο] - με τον υπουργό πάντως, να καλεί την υπόλοιπη κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση, να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αστυνομίας «με αίσθημα βαθιάς φιλοπατρίας αντίστοιχο με τις τεράστιες προκλήσεις που η χώρα αντιμετωπίζει».
Ειδικά όσον αφορά την πρωτεύουσα, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η επιχείρηση ανάκτησης της Αθήνας και αποκατάστασης της νομιμότητας δεν γίνεται με επικοινωνιακά κριτήρια και δεν θα είναι αποσπασματική, αλλά θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και παράλληλα ανακοίνωσε την επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς.
Μάλιστα ο υπουργός αναφέρθηκε σε έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας με τα ονόματα και τα κινητά τηλέφωνα των αστυνομικών της γειτονιάς των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα, της Κυψέλης. «Ο θεσμός αυτός», ανέφερε ο κ. Δένδιας, «θα λειτουργήσει με απόλυτη επίβλεψη ώστε να μπορέσει ο Έλληνας πολίτης της Κυψέλης, των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα να έχει αποκούμπι στην ανάγκη του, τον αστυνομικό της γειτονιάς».
Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων θα υπάρξει μία σειρά από συμπληρωματικές δράσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής στην πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή και της Δημοτικής Αστυνομίας στη διατήρηση της νέας εικόνας που ευελπιστεί το υπουργείο ότι θα πάρει το κέντρο της Αθήνας.



«Ανθρώπινη ασπίδα από συνοριοφύλακες στον Έβρο»


Γιγαντιαία επιχείρηση για την απώθηση παράνομων μεταναστών
Σε εξέλιξη είναι το τελευταίο τριήμερο ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Έβρο για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και συγκεκριμένα για την απώθηση παράνομων μεταναστών από τη μεθοριακή γραμμή και την απομάκρυνσή τους από το κέντρο της Αθήνας.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», έχουν προσαχθεί από το κέντρο της πρωτεύουσας 1.500 αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν 500, καθώς όπως διαπιστώθηκε, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.
Όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Μανούρας, δεν πρόκειται για μία επιχείρηση ρουτίνας (σκούπα), αλλά για ένα μόνιμο μέτρο. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής μίλησε για μια γιγαντιαία επιχείρηση, με τη συμμετοχή 4.500 αστυνομικών (2.500 στον Έβρο και 2.000 στην πρωτεύουσα, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας και θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου.
Στόχος, η απώθηση των παράνομων μεταναστών από τον Έβρο και η σφράγιση των συνόρων, καθώς επίσης η επιστροφή τους στις χώρες προέλευσής τους. Η αρχή, ανέφερε ο κ. Μανούρας, γίνεται από το κέντρο της Αθήνας και θα ακολουθήσει η περιφέρεια.
Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., ήδη στον Έβρο, πλέον του φράχτη, «δημιουργείται μια ανθρώπινη ασπίδα από συνοριοφύλακες, η οποία θα υποστηρίζεται από τους 30 εκπαιδευμένους σκύλους που διαθέτει για το σκοπό αυτό, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και τα νέα επανδρωμένα πλωτά μέσα που θα περιπολούν στον ποταμό.
Όσον αφορά στο χρονικό διάστημα των 30 ημερών που χορηγείται σε όσους παράνομους μετανάστες εντοπίζονται, διεμήνυσε πως ο χρόνος αυτός θα μειωθεί στο ελάχιστο. «Οποιοσδήποτε εντοπίζεται, είτε πεζός είτε κινούμενος μέσω οποιουδήποτε μεταφορικού μέσου», τόνισε ο εκπρόσωπος, «θα προσάγεται στα κέντρα κράτησης όπου και θα παραμένει προσωρινάν μέχρι και την επιστροφή τους στη χώρα προέλευσης».
Παράλληλα, στην Αθήνα ξεκινά προσπάθεια αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης του παραεμπορίου, ενώ παρουσία εισαγγελικών αρχών, η ΕΛ.ΑΣ. στον εντοπισμό των διαμερισμάτων όπου διαμένουν δεκάδες παράνομων μεταναστών κάτω από απαράδεκτες συνθήκες τόσο υγιεινής όσο και ασφάλειας. Για το λόγο αυτό την επιχείρηση συνδράμουν συνεργεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οι εγκαταλελειμμένες οικίες όπου έχουν βρει κατάλυμα οι παράνομοι μετανάστες θα σφραγιστούν σταδιακά σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.
Το μέγεθος της επιχείρησης ωστόσο, «δεν αναιρεί την υποχρέωση του πλήρους σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ και στο σημείο αυτό σημείωσε πως έχουν δοθεί ρητές εντολές και σαφείς οδηγίες σε όλο το αστυνομικό προσωπικό που συμμετέχει στην επιχείρηση «για την τήρηση στον απόλυτο βαθμό του σεβασμού τόσο της προσωπικότητας όσο και των θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων του κάθε μετανάστη».
Τέλος, ο εκπρόσωπος επανέλαβε πως όσοι εκ των μεταναστών επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες τους, μπορούν να επικοινωνούν με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (τηλέφωνο 210 9912174) και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής (210 3405894 - 210 3405901).


ΣΥΡΙΖΑ: Κινήσεις εντυπωσιασμού




Για κινήσεις εντυπωσιασμού και ταυτόχρονη απουσία σχεδιασμού έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την επιχείρηση στον Έβρο, με τη μετάθεση χιλιάδων συνοριοφυλάκων.
Με το πρόσχημα της φύλαξης των συνόρων, από τους Σύρους οι όποιοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους λόγω του εμφυλίου, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με προχειρότητα και χωρίς σχεδιασμό μεταθέτει σχεδόν 2.000 αστυνομικούς τους οποίους θα στοιβάξει σε θαλάμους πέντε-πέντε, σημειώνουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, Χαρά Καφαντάρη και Μαρία Διακάκη και παράλληλα υπενθυμίζουν στο υπουργό Δημόσιας Τάξης η Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, έχει ανακηρύξει προστατευόμενους του Σύρους.
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η ενέργεια αυτή του υπουργού Δημόσιας Τάξης με τη μετάθεση των συνοριοφυλάκων, «μεταθέτει την άσκηση της μεταναστευτικής πολιτικής σε μια ανθρώπινη αλυσίδα αστυνομικών προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια, και τον επαγγελματισμό τους, σε μια επίδειξη εξουσίας που παραπέμπει σε άλλες εποχές». «Η χώρα μας δε βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και οι αστυνομικοί δεν είναι στρατιώτες να μας φυλάξουν από τον όποιο εχθρό», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.


Χρυσή Αυγή: Μετατρέπουν τη χώρα σε σκουπιδότοπο της Ευρώπης



«Οι συνοριοφύλακες που έχουν σταλεί στον Έβρο, έχουν μοναδική εντολή να καταγράφουν τους εισβολείς και εν συνεχεία οι λαθρομετανάστες οδεύουν με λεωφορεία στην Αθήνα», παρατηρεί η Χρυσή Αυγή.
«Επιπλέον, οι Έλληνες αστυνομικοί διαβιώνουν σε πολύ χειρότερες συνθήκες από τους λαθρομετανάστες», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται πως «πρέπει να μπει τέλος σε αυτό το αίσχος».
«Καθημερινά 600 και πλέον λαθραίοι εισβολείς από την Συρία περνούν τα σύνορά μας στον Έβρο», συνεχίζει η Χρυσή Αυγή και καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει «ουδεμία αντίδραση από το άθλιο ελλαδικό κράτος που εισπράττει λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να μετατρέψει την χώρα σε σκουπιδότοπο της Ευρώπης»


Nαυτεμπορική
    πηγή

2 σχόλια:

  1. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟ ΦΑΜΕ.ΑΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χωρα που ειναι χεροτερη απο οικο ανοχης ,γιατι εκει προπληρωνεις για να εχεις εξυπηρετηση.Εδω τους πληρωνουμε κιολας. Η θολοκουλτουριαρεοι και η αρμοστια του ΟΗΕ να τους παρουν σπιτια τους να τους ταιζουν ,ποτιζουν και γιατι οχι να τους αφηνουν να βιαζουν τα παιδια τους και τις γυναικες τους και κυριως να ειναι νομικα και υλικα υπευθυνοι για τις πραξεις τους.Απο πλευρας δημοκρατικης νομιμοτητος να γινη δημοψηφισμα εδω και τωρα να δουμε ποσοι ελληνες θελουν τουσ αλλοεθνεις βαρβαρους εισβολεις στην χωρα τους.Το να νομιμοποιης μια παρανομια (παρανομη εισοδος) ειναι παρανομο και αντισυνταγματικο.Γιαυτο η επεμβαση των ενοπλων δυναμεων που εχουν υποχρεωση και καθηκον την προασπιση της Ελλαδος ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. οΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΖΕς ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ αυτη την δραματικη κατασταση βγαζουν πολυ χρημα και χωρις ρισκο γιαυτο ΠΟΤΕ δεν θα δωσουν οριστικη και αμεση λυση στο προβλημα των λαθραιων.Η λυση ειναι απλη αρκει να εξαναγκαστουν οι πολιτικοι απο την σκληρη συνεχη λαικη οργη να παρασχουν πολιτικη βουληση. Με πολιτικη ΒΟΥΛΗΣΗ μπορουμεαμεσα να παρουμε συντονισμενα τα εξης μετρα
    1)Δωθει εντολη να ναρκοθετηθουν παλι τα συνορα.
    2)Ο στρατος να φιλαει τα συνορα με εντολη να πυροβολει και να συλλαμβανει οποιον λαθραιο περασει.Ο φοβος φυλαει τα ερημα λεει σωστα ο λαος μας.
    3)Οι εισερχομενοι και οι εισελθοντες να τελουν υπο κρατηση αρχικα σε μη χρησιμοποιουμενα στρατοπεδα κοντα στα συνορα και ακολουθως σε ακατοικητους νησους( υποκειμενες σε ειδικο νομικο καθεστως για λογους εθνικης ασφαλειας οπως κανει νομιμοτατα η Αμερικη ,η αυστραλια κ.α.)και υπο στοιχειωδεις συνθηκες διαβιωσης (τεντες)και επιβιωσης (συσσιτια) .Ποτε να μη επιτρεπεται λαθραιος κοντα σε αστικα κεντρα.
    4)Η επ αοριστον χρονο παραμονη τους εκει μεχρι να θελησουν να επαναπατριστουν πληρωνοντας τα εξοδα τους (αν εχουν να πληρωνουν $4000 για να μας ελθουν ,να κοψουν τον λαιμο τους για να φυγουν). Εναλλακτικα να επαναπατριζοντε εξοδει της πρεσβειας τους ,της ΕΕ του ΟΗΕ και οποιου αλλου νιαζεται για δια αυτους εμπρακτως ,με το χερι στην τσεπη .
    5)Συστηματικη Επιχειρηση για να τους μαζεψει ολους και να τους μαντρωση στα ακατοικητα νησια στρατοπεδα.
    6)Να χρηματοδοτειται με 100 ευρο οποιος ελληνας εχει ορθη καταγγελεια κατα εργοδοτη που απασχολει λαθραιο και να επιβαλλεται το προστημο στον εργοδοτη που προβλεπει ο ηδη υπαρχων νομος που ποτε δεν εφαρμοστηκε μεχρι τωρα.
    7) Να απολλυεται αμεσως με συνοπτικη διαδικασια ανευ αποζημιωσεως οποιος δημοσιος υπαλληλος η αιρετον προσωπο τοπικης αυτοδιοικησης συστηματικα παρακωλυει η δεν εφαρμοζει το ανωτερω αρθρο 6.Να χρηματοδοτειται με 100 ευρο οποιος ελληνας εχει ορθη καταγγελεια κατα δημοσιου υπαλληλου η αιρετου προσωπου τοπικης αυτοδιοικησης οτι συστηματικα παρακωλυει η δεν εφαρμοζει το ανωτερω αρθρο 6.
    8)Τα ανωτερω να προβληθουν μεσω των ΜΜΕ στο εξωτερικο για να ξερουν ολοι τι τους περιμενει.Και σε αντιπαραθεση των οσων αρνητικων σχολιων θα προβαλλουν οι ξενοι να μας
    απαντησουν οχι με κουφια λογια αλλα με εργα ποσους λαθραιους θελουν να τους στειλουμε πακετο στην χωρα τους αφου φυσικα προπληρωσουν τα εξοδα αποστολης.Γεγονος το οποιο φυσικα θα κοινοποιησουμε στους πολιτες των χωρων αυτων . Ειδαλως να το βουλωσουν και να συνδραμουν την προσπαθεια σωτηριας της χωρας μας και της Ευρωπης.
    Αυτα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ
    το εναλλακτικο σεναριο αν συνεχισουμε οπως παμε η με ημιμετρα θα ειναι, εντος συντομου χρονου, κατα μετρειοπαθη εκτιμηση το λιγοτερον εφιαλτικο γιατι ειναι αναποφευτη η ενοπλη λαικη οργη και ξεκληρισμα των εισβολεων και των ντοπιων θολοκουλτουριαρεων υποστηρικτων των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή