Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Η Τουρκία σταμάτησε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων;


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ολοκλήρωσαν μια επιχείρηση σχεδόν τριών εβδομάδων εναντίον των κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική περιοχή Σεμντινλί, στα σύνορα με το Ιράν και το Ιράκ, και σκότωσαν ένα «μεγάλο αριθμό» μαχητών, ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης σε μια ανακοίνωση σήμερα Σάββατο.


Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τουρκικά αεριωθούμενα βομβάρδισαν θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην ορεινή περιοχή σε ένα από τα πιο εντατικά ξεσπάσματα μαχών τα τελευταία χρόνια σε αυτή τη διένεξη που κρατάει δεκαετίες και στη διάρκεια της οποίας 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.



«Οι υποστηριζόμενες από αέρος επιχειρήσεις που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις ασφαλείας μας στις 23 Ιουλίου 2012... ολοκληρώθηκαν το πρωί της 11ης Αυγούστου 2012», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της Χακάρι, της επαρχίας όπου βρίσκεται η Σεμντινλί.

«Ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων, που διεξήχθησαν με αποφασιστικότητα και ακρίβεια, η τρομοκρατική οργάνωση PKK δεν μπόρεσε να επιτύχει τους σκληρούς σκοπούς της και ένα μεγάλο μέρος των μαχητών της έχουν καταστεί αναποτελεσματικοί», ανέφερε σε μια δήλωση, υιοθετώντας έναν ευφημισμό που χρησιμοποιείται συχνά από αξιωματούχους για να δηλώσει «σκοτώθηκαν».

real.gr

Η Κουρδική περιοχή Shemzinan απελευθερώθηκε από τον τουρκικό στρατό και υπό πλήρη έλεγχο, λέει τo PKK


Στον αντίποδα οι Κούρδοι αναφέρουν στους ιστότοπους τους οτι ο Τουρκικός στρατός εγκατέλειψε τις θέσεις του μεταξύ Χακάρι και Cukurca και τα σημεία ελέγχου μεταξύ Şemdinli-Γιουκσέκοβα στην επαρχία Χακάρι κάτι το οποίο κια μεταφράζεται σε έλεγχο της περιοχής απο το PKK.
O Εκπρόσωπος του HPG .Bakhtiyar Dogan, ανέφερε σε δήλωση του οτι η περιοχή Shemzinan Σεμντινλί δεν είναι υπο τουρκικό έλεγχο παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο τουρκικός στρατός προκειμένου να εκδιώξει τους Κούρδους Μαχητές του PKK και να λύσει την πολιορκία βάσεων του τουρκικού στρατού στην περιοχή Η επίθεση η οποία άρχισε στις 23 Ιουλίου είναι σε εξέλιξη ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η Τουρκία ή οποία κομπάζει ως η δεύτερη ισχυρή στρατιωτική δύναμη στο ΝΑΤΟ αποκρύπτει τις πραγματικές απώλειες της και παράλληλα υπερμεγενθύνει τις απώλειες του PKK

   πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου