Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Το ΥΠΕΞ και ο Αβραμόπουλος αφήνουν στην τύχη της την ελληνική μειονότητα της Β. Ηπείρου;


[Την απογραφή που οργανώνουν οι Βορειοηπειρώτες, θα την αναγνωρίσεις κ. Αβραμόπουλε;]

Νέα σκανδαλώδη υποχωρητικότητα στα εθνικά μας ζητήματα αποκάλυψε ο αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός Top Channel.

Το ίδιο κανάλι είχε μεταδώσει την είδηση ότι η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία του Σπαχίου έβαζε σύνορα ανοιχτά στο Ιόνιο μεταξύ Αγίων Σαράντα και Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος αναφέρεται σε δικές του πηγές πληροφόρησης, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών...


«δεν ενθαρρύνει την Ομόνοια να συνεχίσει την απογραφή, μάλιστα η Αθήνα δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα αυτής της απογραφής, γιατί θα βλάψει τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις και ανοίγει στην Ελλάδα ένα νέο μέτωπο στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει η χώρα».«Η απόφαση της Ομόνοιας», συνεχίζει το κανάλι, «για την μονόπλευρη απογραφή της μειονότητας στον αλβανικό νότο έχει διασπάσει όχι μόνο τη μειονότητα, αλλά και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, μέρος του οποίου στηρίζει τον μετριοπαθή τρόπο ένταξης αυτής της μειονότητας στη χώρα μας (Αλβανία)», μετέδωσε το Top Channel.

Το Top Channel αφήνει να εννοηθεί, ότι οι πηγές του αναφέρουν, πως η Αθήνα οδηγήθηκε σε αυτήν τη στάση όταν «παράγοντές της ενημερώθηκαν πως και οι μουσουλμάνοι της Θράκης ζητούν την απογραφή τους κατά τα πρότυπα της Ομόνοιας». Μάλιστα, το κανάλι πλέκει το εγκώμιο του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, καθώς «στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών φαίνεται πως ενθαρρύνει το ρεύμα της μετριοπαθούς ένταξης…».«Ο ίδιος», συνεχίζει το κανάλι «και άλλοι ανώτατοι διπλωμάτες δεν ενθαρρύνουν την απόφαση της Ομόνοιας». Ωστόσο, στελέχη στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα σημειώνουν πως, αν όσα μεταδίδει το αλβανικό κανάλι είναι αληθή, τότε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται να υπαναχωρεί στις πιέσεις των αλβανικών κύκλων και όχι μόνο αναφορικά με το θέμα της απογραφής, προμηνύοντας και πιθανές άλλες υποχωρήσεις σε άλλα σημαντικά θέματα ελληνο-αλβανικού ενδιαφέροντος.
Παράλληλα, πρόταση προς το μειονοτικό κόμμα DEB( Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας), απευθύνει η «τουρκόφωνη» ιστοσελίδα της Δυτικής Θράκης trakyaninsesi.com να υπάρξει απογραφή στον Ελλαδικό χώρο (Δυτική Θράκη) του «τουρκικού» πληθυσμού στα πρότυπα της διαδικασίας Καταγραφής των Μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (η οποία και διεξάγεται υπό την ευθύνη της Ειδικής Επιτροπής Καταγραφής και με βάση τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ) στην Βόρεια Ήπειρο. Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Οι Ρωμιοί άρχισαν απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία». Για μια ακόμη φορά η τουρκική προπαγάνδα και τα φερέφωνα τους αλλοιώνουν την συνθήκη της Λωζάννης κατά το δοκούν και μιλούν για εθνική μειονότητα και όχι θρησκευτική.


   πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου