Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Παρουσίαση του Su-35S/BM στην ΠΑ - Προσφέρουν πλήρη χρηματοδότηση οι Ρώσοι


 Σε παρουσίαση (η οποία έχει αναβληθεί δύο φορές λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων το 2011) του νέου ρωσικού μαχητικού Su-35S/BM πρόκειται να προχωρήσει η ρωσική κρατική εταιρεία εξαγωγών αμυντικού υλικού Rosoboronexport στην Πολεμική Αεροπορία μέσα στους επόμενους μήνες με ένα ιδιαίτερα ελκυστικό χρηματοδοτικό πακέτο απόκτησης του αεροσκάφουςαπό την ρωσική τράπεζα Sberbank

Η ρωσική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Sukhoi Holding Company και η ρωσική τράπεζα υπέγραψαν συμφωνία χρηματοδότησης για τη κατασκευή του νέου μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών αποστολών και συμφωνία αυτή θα παράσχει στην εταιρεία όχι μόνο την αναγκαία μακροχρόνια χρηματοδότηση για την παραγωγή του μαχητικού και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος παραδόσεων στον πρώτο πελάτη που είναι η ρωσική Αεροπορία, αλλά και την χρηματοδότηση των πελατών του εξωτερικού, οι οποίοι υπολογίζονται σε περισσότερες από 10 Αεροπορίες.

Τον Απρίλιο του 2009, το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti υπολόγιζε το κόστος "flyaway" ενός SU-35S σε περίπου 65 εκατομμύρια δολάρια (48 εκατ. ευρώ περίπου), αλλά τελικά ήταν σημαντικά χαμηλότερη: Η αξία της σύμβασης για την προμήθεια 48 SU-35S και τεσσάρων Su-30M2 για την Αεροπορία της Ρωσίας κόστισε 83 δισεκατομμύρια ρούβλια", περίπου 2,53 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το κόστος του, δηλαδή, υπολογίζεται να είναι περίπου το μισό από την τρέχουσα τιμή του F-35 και το ένα τέταρτο από την τιμή του F-22 Raptor. Το πρώτο, η ρωσική Αεροπορία το θεωρεί ως βασικότερο αντίπαλο σε σχέση με το F-22 γιατί θα κατασκευαστεί σε 15πλάσια ποσότητα από αυτό. Αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ΠΑ, αφού ο βασικός της αντίπαλος θα είναι το F-35 σε πέντε χρόνια από σήμερα.

Στην Π.Α. περιμένουν με ενδιφέρον τις παρουσιάσεις, αφού παρά την δεδομένη οικονομική αδυναμία, οι παρουσιάσεις κρύβουν εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού οι Ρώσοι εκτός των αεροσκαφών θα παρουσιάσουν και ολόκληρο το σύστημα παραγωγής τους, σε ένα συνολικό πακέτο βιομηχανικής πρότασης συμπαραγωγής του Su-35 στην Ελλάδα.
Οι Μοίρες μαχητικών της ρωσικής Αεροπορίας της Ρωσίας θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν στον εξοπλισμό τους τα πρώτα σειριακής παραγωγής μαχητικά πολλαπλής χρήσης Su-35S μέσα στην χρονιά που διανύουμε.


Σύμφωνα με το κρατικό συμβόλαιο η ρωσική Αεροπορία ως το 2015 θα παραλάβει τα πρώτα 48 μαχητικά Su-35S.

Το Su-35S είναι ουσιαστικά ένα πολλαπλού ρόλου 4++ γενιάς μαχητικό που ενσωματώνει τεχνολογίες 5ης γενιάς, οι οποίες επίσης εφαρμόζονται υπό ανάπτυξη Τ-50. Το νέο Su-35BM διατήρησε το βασικό αεροδυναμικό σχεδιασμό του Su-27Μ, αλλά ενσωματώσει σημαντικές αεροδυναμικές βελτιώσεις, εντελώς νέους κινητήρες και ψηφιακά συστήματα και πάνω απ'όλα εξαιρετικά προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα με ραντάρ ικανό να ανιχνεύειε και να εκτελεί εντολές ηλεκτρονικού πολέμου.


   πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου