Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Ναι, σωστά θυμάστε: Αυτά που μας έλεγαν οι μνημονιοκόπροι πως...δεν υπάρχουν!


Πέρα από κάθε προσδοκία είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές για την εξερεύνηση τριών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Κατάκολο και Πατραικός Κόλπος) με σκοπό την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου .


Ειδικότερα μέχρι και την λήξη της προθεσμίας, σήμερα το μεσημέρι, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι κατατέθηκαν 9 προσφορές από κοινοπρακτικά σχήματα αποτελούμενα από ελληνικούς και ξένους ομίλους από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, τον Καναδά και την Ιταλία.

Οι ιθύνοντες της αγοράς ,αναφέρουν ότι την μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε η συμμετοχή της Schlumberger, που είναι η κορυφαία εταιρία γεωτρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο . Μάλιστα αναφέρουν ότι η είσοδος της Schlumberger στο ελληνικό ενεργειακό "παιχνίδι" θα αποτελέσει “κράχτη” και για άλλες παρόμοιου βεληνεκούς εταιρίες να ενδιαφερθούν για κοιτάσματα και σε άλλες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας .

Ειδικότερα οι προσφορές που κατατέθηκαν είναι οι εξής:

1. Ιωάννινα:

- ΕΛΠΕ–Edison (Ιταλία)- Melrose Resources (Βρετανία)

- Energean Oil (εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου) - Petra Petroleum (Καναδάς) και Schlumberger - Arctic- Hunter Energy- KO Enterprises

- Chariot Oil and Gas

2. Κατάκολο:

- Energean Oil - Troian Oil (Βρετανία) – Schlumberger

-Greek Oil Energy Ventures.

3. Πατραϊκός Κόλπος:

- ΕΛΠΕ –Edison –Melrose

- Chariot (Βρετανία)

- Energean Oil- -Troian Oil- Schlumberger.

ΠΗΓΗ.
Θέλει μεγάλη προσοχή το ζήτημα, έτσι ώστε αφενός να αξιοποιηθούν σωστά τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου των περιοχών κι αφετέρου να μην ξεπουληθούν στους ξένους για ένα κομμάτι ψωμί, όπως οι προδότες μνημονιολάγνοι θέλουν!
Αναρωτιόμαστε, πάντως: Δεν θα έπρεπε κάποια απολειφάδια του "ρεαλισμού" και "ορθολογισμού" που χαρακτήριζαν...συνωμοσιολόγους εμάς και όσους τολμούσαν να μιλάνε για τεράστιο αναξιοποίητο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ορυκτό πλούτο, να...εξαφανιστούν από προσώπου γης;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου