Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Κατεβαίνουν οι Ρώσοι! – Η «κόκκινη» αρμάδα διαπλέει το ΑιγαίοΔιαπλέει το Αιγαίο ο πρώτος ρωσικός Στόλος καθώς κατευθύνεται προς τη Συρία, και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξει συνάντηση εν πλω μεταξύ των ρωσικών σκαφών και πλοίων του 6ου αμερικανικού Στόλου που επίσης κινούνται στην ίδια περιοχή.


Πιο συγκεκριμένα το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivi, τελευταίο πλοίο της κλάσης Kashin Mod, τα αρματαγωγά Ν.Filchenkov (κλάσης Alligator/Project 1171) και Tsesar Kunikov (κλάσης Ropucha-I /Project 775) και το ρυμουλκό Shakhtar βρίσκονται τώρα μεταξύ Νάξου και Ικαρίας κατευθυνόμενα προς το νότιο Αιγαίο ενώ το άλλο ρυμουλκό Okhtensy βρίσκεται νοτιότερα μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου.

Υπενθυμίζεται πως τα σκάφη του πρώτου ρωσικού Στόλου ακολουθούν και τα πλοία του ρωσικού Στόλου της βόρειας θάλασσας, αποτελούμενος από το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy ΙΙ και τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Μεσόγειο από το λιμάνι του Severomorsk στις 10 Ιουλίου.

Τα σκάφη του πρώτου Στόλου αναμένεται να έχουν φτάσει τη Συρία και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι της Tartus μέχρι αύριο το απόγευμα το αργότερο.

Να σημειωθεί πως αύριο στη Ρόδο πρόκειται να καταπλεύσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower» (CVN 69),μαζί με τα σκάφη USS Winston S. Churchill (DDG 81), USS Jason Dunham (DDG 109), USS Hue City (CG 66) και USS Farragut (DDG 99), όλα του 6ου αμερικανικού Στόλου.

Δεν είναι γνωστό εάν τελικά οι δύο ναυτικές δυνάμεις διασταυρώσουν τις πορείες τους, αλλά σε ότι αφορά τη Ρωσία η κάθοδος τόσων σκαφών στην ΝΑ Μεσόγειο συνιστά μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του ρωσικού Ναυτικού τα τελευταία 20 χρόνια.


    πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου