Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Νέο παραλήρημα άπο τους τσάμηδες.Μας ζητούν πίσω τις...περιουσίες τους!


Τέσσερις χιλιάδες Τσάμηδες συγκεντρώθηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο τελωνείο Μαυροματίου Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από την αλβανική πλευρά και κήρυξαν τον... πόλεμο στην Ελλάδα.
Μίλησαν για...
επαναπατρισμό και επιστροφή των περιουσιών τους, ενώ δεν δίστασαν, για ακόμη μια φορά, να κάνουν λόγο για "γενοκτονία".
Ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU Shpetim Idrizi, επανέλαβε το αίτημα για έκδοση ψηφίσματος από την αλβανική βουλή υπέρ των Τσάμηδων και ζήτησε να ενταχθεί το «ζήτημα» τους στην ατζέντα της κυβέρνησης της χώρας τους.


Μάλιστα, κατηγόρησε την Ελλάδα για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού δεν επιτρέπει στους Τσάμηδες να επισκεφτούν την Ελλάδα. Νωρίτερα είχε προηγηθεί εκδήλωση στο "Μνημείο Γενοκτονίας", όπως το ονομάζουν, στην Τζάρα Αγίων Σαράντα.
Εκεί φύτεψαν και μια ελιά, που συμβολίζει την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία μεγάλου μνημείου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ελληνική πλευρά είχε λάβει τυπικά μέτρα ασφαλείας.
Συγκεκριμένα είχε κλείσει, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τις πόρτες στο τελωνείο Μαυροματίου, ενώ στο σημείο υπήρχαν άνδρες των ΜΑΤ και αστυνομικοί με πολιτικά που παρακολουθούσαν τις κινήσεις.
πηγήΣημείωση freedomhellas:Έχουμε γράψει εδώ και έναν χρόνο και παραπάνω για το Ηπειρωτικό ζήτημα που αρνείται το κράτος να λάβει ενεργή θέση και να το τελειώσει μια και καλή.Αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας θα μας γυρίσει μπούμερανγκ και θα τρίβουμε τα μάτια μας.Μπορείτε να δείτε την παλιότερή μας ανάρτηση εδώ και να καταλάβετε πολλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου