Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Διακοίνωσε πολιτικό μανιφέστο στο αμφιθέατρο του ΓΕΣ ο Κ.Ζιαζιάς - Πάει για πραξικόπημα;


Επικίνδυνες διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει η στάση του παραιτηθέντος Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγου Κ.Ζιαζιά, πέρα από το απύθμενο θράσος που την διακρίνει επιβεβαιώνοντας πλήρως τον κομματικό χαρακτήρα της κίνησής του (αν και το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου του οποίου υπήρξε φανατικός οπαδός, πλέον δεν υπάρχει) προχώρησε σε συγκέντρωση αξιωματικών (!) στο αμφιθέατρο του ΓΕΣ (!) διακοινώνοντας το ... πολιτικό μανιφέστο του!!!Πρόκειται 100% για θεσμική εκτροπή με άγνωστες προθέσεις.


Πάλι καλά που δεν τους έστειλε να καταλάβουν και το Μαξίμου!

Είναι πρωτοφανές στην ιστορία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από το 1974 και μετά, ένας παραιτηθείς αξιωματικός και μάλιστα αρχηγός ΓΕΣ να συγκεντρώνει τους αξιωματικούς και να τους βγάζει έναν 100% κομματικό λόγο, πέρα και έξω από κάθε διαδικασία η πρακτική.

Ουσιαστικά είχαμε ένα "μίνι" πραξικόπημα και είναι εντυπωσιακό πως του επιτράπηκε να κάνει κάτι τέτοιο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συγκεντρωθεί ομάδες αξιωματικών σε διάφορα σημεία του ΓΕΣ, οι οποίες δεν έχουν διαλυθεί ακόμα, τροφοδοτώντας φήμες για ανώμαλες καταστάσεις.

Στην ομιλία του αυτοηρωποιήθηκε λέγοντας ότι "Του έδωσαν λίστες με ονόματα αξιωματικών τα οποία του επιδόθηκαν για να κάνει κρίσεις, αλλά δεν μπορώ να δεχθεί παρεμβάσεις στο έργο του" και αμφισβήτησε το δικαίωμα της πολιτικής ηγεσίας να επιλέξει σε κρίσιμες θέσεις-κλειδιά στελέχη που εκείνη κρίνει ότι θα ανταποκριθούν στις υπηρεσιακές ανάγκες.

Λες και αυτός τοποθετήθηκε ... αξιοκρατικά Αρχηγός ΓΕΣ από τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν για να καταστεί δυνατή η τοποθέτησή του ως Αρχηγού, είχε αποστατευθεί σχεδόν ολόκληρο το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (κάπου 9 αντιστράτηγοι αρχαιότεροί του)! Αλλά τότε για τον Ζιαζιά δεν υπήρχε θέμα πολιτικής παρέμβασης. Υπάρχει τώρα!

Μίλησε για "Προσωπική τιμή" όταν ξέρει ότι η καρέκλα που κάθισε ήταν αιματοβαμμένη από το "αίμα" των αναίτια και πραξικοπηματικά (και μάλιστα για να εξυπηρετηθούν ταπεινά πολιτικά κίνητρα) καρατομηθέντων συναδέλφων του, μόλις 9 μήνες πριν.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για την παραίτηση Ζιαζιά έχει ως εξεής:

"Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος".

Η ίδια η ανακοίνωση είναι απαράδεκτη και κομματικού-πολιτικού περιεχομένου και είναι απορίας άξιο πως επιτράπηκε να εκδοθεί. Μάλλον είναι ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος να αφήσει τις "αστικές ευγένειες" που τον διακρίνουν για να πάρει το μαστίγιο...


        πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου