Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: "ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ" ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!


Ερωτηματικά προκαλεί η στάση του Βαρθολομαίου να συνεχίσει τον "διάλογο" με τους αιρετικούς παπικούς, ενώ παραδέχεται το αδιέξοδο!



Το βίντεο είναι από τη "Ρομφέα": Καταδικάζουμε το γεγονός, αφού ακόμα και οι "υπερορθόδοξοι" που φωνάζουν όλους τους υπόλοιπους "προδότες", ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ και όχι να ασχημονούν με τις πράξεις τους έναν αγιασμένο τόπο!

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, αναρωτιόμαστε αν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προδοσία ο συνεχιζόμενος "διάλογος" με τους Σχισματικούς της Ρώμης, όταν ο ίδιος ο Πατριάρχης παραδέχεται πως δεν οδηγεί πουθενά:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καταδίκασε τη στάση των αρνητών του διαλόγου «μετά των ετεροδόξων», τονίζοντας ότι η «κατέχουσα την αλήθεια» Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει να φοβάται «οιασδήποτε εκπτώσεως, η παραχαράξεως της αγίας ημών πίστεως», αλλά συνεχίζει τον διάλογο «δια να πεισθούν οι καλοπροαίρετοι, εκ των συνομιλητών ημών».

«Εν τω συνόλω, ο διάλογος ενδέχεται να φαίνηται αποτυχημένος. Η Θεία Χάρις όμως ενδέχεται να προσείλκυσε προς την αλήθειαν, τινάς των συμμετεχόντων εις αυτόν. Διότι, δεν αξίζει να διεξάγεται διάλογος, ακόμη και εάν μια μόνον ψυχήν ελκυσθή προς την αλήθειαν;» ρώτησε ο κ. Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επεσήμανε ότι επανειλημμένως έχει τονίσει στο παρελθόν «τας ουσιώδεις διαφοράς μεταξύ Ορθοδοξίας και άλλων ομολογιών». Αναφερόμενος, ειδικότερα στον διάλογο με την καθολική εκκλησία υπογράμμισε ότι «η Ορθόδοξος Εκκλησία πάντοτε εύχεται «υπέρ της των πάντων ενώσεως» και δεν δύναται να αρνηθεί τον εαυτό της», όταν προσκαλείται σε διάλογο για τον σκοπό της επίτευξης αυτής της ενώσεως, όπως «την επιθυμεί και Αύτος Ούτος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός», αλλά όχι χωρίς ουσιώδεις προϋποθέσεις :

«Η ένωσις είναι ο τελικός στόχος, αλλά πρό αυτού, πρέπει να επιτευχθεί η ταυτότης εν τη πίστει».

«Διο και ουδόλως εφεισθημεν, ομιλούντες προ ετών προς τους ρωμαιοκαθολικούς αδελφούς να επισημάνωμεν ότι με την τακτική την οποία ακολουθεί η ρωμαιοκαθολική εκκλησία αποδεχόμενη, ολοέν και νέα δόγματα, αι πορείαι αυτής και της ημετέρας εκκλησίας, αντί να συγκλίνουν προς την ένωσιν, αποκλίνουν και οδηγούν προς την απομάκρυνση της μιας, από της άλλης (Πανεπιστήμιο Τζορζταουν 21η Οκτωβρίου 1997)» συμπλήρωσε ο κ. Βαρθολομαίος και πρόσθεσε :

«Συνεπώς, ουδόλως τυγχάνει αληθές ότι παρασυρόμεθα εις μίαν απροϋπόθετον ένωσιν των εκκλησιών, ούτε είναι αληθές ότι παραβλέπομεν τας διαφοράς αι οποίαι εμποδίζουν την ένωσιν».



 
Μα Παναγιώτατε, εσείς ο ίδιος παραδέχεστε πως ο ψευτο-διάλογος είναι καταδικασμένος σε αποτυχία! Πώς λοιπόν επιμένετε να τον συνεχίζετε, όταν ομολογείτε πως η αιρετική πλευρά του Πάπα ολοένα και υιοθετεί νέα "δόγματα" εντελώς ξένα προς τον Χριστιανισμό, νοθεύοντας τη διδασκαλία του Χριστού;

Ελπίζουμε να έχετε υπόψην σας τα λόγια του κορυφαίου αποστόλου των Εθνών Παύλου:

 
"Αιρετικόν άνθρωπον, μετά πρώτης και δευτέρας νουθεσίας παραιτού".

Υ.Γ. Είμαστε περίεργοι να δούμε αν θα υπάρξουν ανάλογες αποδοκιμασίες στην αυριανή επίσκεψη του ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ Γιωργάκη στο Άγιον Όρος...Έτσι υπερπατριώτες υπερορθόδοξοι "εσφιγμενίτες";

   πηγή:hellas-orthodoxy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου