Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Τρέμουν το... τέλος που πλησιάζει!


Βλέποντας το πολιτικό τέλος τους να πλησιάζει, ο Γ. Παπανδρέου και οι συν αυτώ αναζητούν απεγνωσμένα οδό διαφυγής, χωρίς να αποκλείεται πλέον κανένα ενδεχόμενο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πλήρης αποσταθεροποίηση, στην κυβέρνηση η διάλυση μεγαλώνει καθημερινά, οι υπουργοί προσπαθούν να νίψουν τας χείρας τους και να φορτώσουν ο ένας μετά τον άλλο τις ευθύνες αλλού, ενώ οι βουλευτές συνειδητοποιούν ότι το εκ του ασφαλούς «αντάρτικο» δεν τους γλιτώνει από την οργή των πολιτών.

Το τοπίο γίνεται πιο σκοτεινό, καθώς την ίδια ώρα φουντώνουν, ύστερα και από τις δηλώσεις Μέρκελ, τα σενάρια γύρω από τη χρεοκοπία της χώρας, με όποιον τρόπο κι αν ονομαστεί, ενώ οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις υπουργείων επιτείνουν το κλίμα παραλυσίας. Μπροστά σε αυτό το γενικό αδιέξοδο, ο κ. Παπανδρέου συγκαλεί σήμερα «πολεμική σύσκεψη», η οποία ωστόσο δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με τίποτε άλλο παρά μόνο με το χάος που προκάλεσε ο ίδιος.

Ευρισκόμενος, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες, σε ερειπιώδη ψυχολογική κατάσταση, ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να βρει κάποια προσωπική διέξοδο, δίχως πλέον να απορρίπτει -παρά τις δημόσιες δηλώσεις του- ακόμη και τις εκλογές. Αλλωστε, στα παρασκήνια κυκλοφορούν ήδη διάφορες ημερομηνίες εντός του Νοεμβρίου ή για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Ούτε είναι τυχαίο ότι χθες ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης μίλησε για δημοψήφισμα εντός του 2011, έστω και αν δημοσίως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος κράτησε αποστάσεις. Επίσης δεν έχουν σταματήσει να διακινούνται τα γνωστά σενάρια περί «συγκυβέρνησης», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου, αναζητώντας συνενόχους, ετοιμάζεται να επαναλάβει σήμερα την πρότασή του προς τη Ν.Δ. για «συναίνεση».

Η σύσκεψη θα γίνει με τη σύνθεση της κυβερνητικής επιτροπής και επισήμως θα συζητηθούν οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ο πολιτικός σχεδιασμός για το προσεχές διάστημα. Λόγω της εσωτερικής διάλυσης, πάντως, τα κυβερνητικά στελέχη έχουν κι αυτά αποσυντονιστεί. Από τη μια το «πρέσινγκ» της τρόικας εφ' όλης της ύλης και από την άλλη τα σενάρια «κουρέματος» και χρεοκοπίας έχουν οδηγήσει τους υπουργούς στην αναζήτηση διάφορων «εναλλακτικών προτάσεων». Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν «πολιτικές εξελίξεις» στο άμεσο μέλλον ή μιλούν για εκλογές, ενώ δηλώσεις με νόημα για έλλειψη αποφάσεων έκανε χθες ο Μ. Χρυσοχοΐδης, διευκρινίζοντας πάντως αργότερα ότι αναφερόταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Την άποψη περί συγκυβέρνησης φέρεται να επαναφέρει ο Α. Λοβέρδος, με τον Δημ. Ρέππα να την υποστηρίζει αλλά και την Αννα Διαμαντοπούλου να την... καλοβλέπει επίσης.

Εντεινόμενος προβληματισμός επικρατεί και μεταξύ των «πράσινων» βουλευτών, πολλοί εκ των οποίων ετοιμάζονται να ζητήσουν με κείμενό τους εκλογές, ενώ ο Μίμης Ανδρουλάκης ξαναχτύπησε χθες, στρεφόμενος από το ιστολόγιό του κατά «ορισμένων υπουργών που ανοίγουν τυφλά μέτωπα και βάζουν όλο τον κόσμο απέναντί τους».   πηγή:thermopilai 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου