Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Στο φως μέχρι την Πέμπτη τα ονόματα από Πεπόνη και Μουζακίτη που κάνουν την κυβέρνηση να... τρεκλίζει





Την Παρασκευή δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης, ανέκρουσαν πρύμνα και απώλεσαν οικειοθελώς τη μνήμη τους. Χθες όμως, η κατάσταση προσέλαβε εκρηκτικές διαστάσεις. Πρώτα με την άσκηση δίωξης κατά του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Καπελέρη- δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι... επρόκειτο για μια διαβολική σύμπτωση και στη συνέχεια, με τη δήλωση Μουζακίτη που αναρωτήθηκε γιατί αρχειοθετήθηκε η υπόθεση και διαβεβαίωσε ότι έχουν ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία.


Τα «ονόματα» των Πεπόνη και Μουζακίτη, που σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μουζακίτη σε καθημερινή εφημερίδα θα δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι την Πέμπτη, προκαλούν σκιές και στον χειρισμό που έγινε από τον Άρειο Πάγο, αλλά πρωτίστως στοιχειώνουν την πολιτική ζωή, σε μια περίοδο κατά την οποία η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτικούς βρίσκεται στο ναδίρ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πεπόνης τόνισε ότι τα στοιχεία και τα ονόματα τα οποία έχουν ήδη καταθέσει προφορικώς, θα τα αναφέρουν και εγγράφως στις αναλυτικές γραπτές εξηγήσεις τους, τις οποίες θα έχουν καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μέχρι μεθαύριο, οπότε λήγει η πενθήμερη προθεσμία η οποία τους είχε δοθεί από τον αντεισαγγελέα του ΑΠ Φώτη Μακρή.

Αν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Αριστείδης ο δίκαιος και υπουργός Δικαιοσύνης ο Τερτσέτης ή ο Πολυζωίδης, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Σήμερα όμως, χωρίς αυτό να εμπεριέχει καμιά αιχμή- φαίνεται και από τα πρόσωπα που χρησιμοποιήθηκαν ως παραδείγματα, στο πρώτο υπουργείο βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος και στο δεύτερο ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Αυτομάτως καθίστανται ύποπτοι για παρεμβάσεις, κυρίως ο Ευ. Βενιζέλος. Έστω και αν εκνευρίζεται πιστεύοντας ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται την υπόθεση για ενδοΠΑΣΟΚικούς λόγους, στο βάθος και αυτός θα αντιλαμβάνεται τις σκιές που αφήνουν οι Πεπόνης και Μουζακίτης.

Για την αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού της χώρας- όση του έχει απομείνει, η δημοσιοποίηση των ονομάτων και των στοιχείων στα οποία αναφέρθηκαν οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, αποτελεί μονόδρομο και αν δεν γίνει σήμερα, θα έπρεπε να γίνει... χθες. Οι απαξιωμένοι στη συνείδηση του κόσμου πολιτικοί, δύσκολα μπορούν να αντέξουν το βάρος τέτοιων καταγγελιών.

Το βάρος αυτό, δύσκολα μπορεί να αντέξει και η κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία εμφανίζεται ήδη σαν να… τρεκλίζει, με τη ΝΔ θα χαρακτηρίζει την υπόθεση Καπελέρη μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα και αυτό παρά τη δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού να έρθουν όλα στο φως.


Θέμης Δαγκλής


  πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου