Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Η αποκάλυψη της σκευωρίας...



Διαβάστε αγαπητοί αναγνώστες το παρακάτω κείμενο, από την ναυτεμπορική, για να δείτε μπροστά στα μάτια σας να ξετυλίγεται ξεκάθαρα η σκευωρία, την οποία θα σας αποκαλύψω ευθύς αμέσως:
Οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει, σε συνεργασία με το ΔΝΤ, να λαφυραγωγήσουν οτιδήποτε άξιο λόγου έχουν οι άλλες χώρες, με στόχο να καλύψουν δικά τους προβλήματα και να παρέχουν υπερκέρδη σε συγκεκριμένες εταιρείες τους, οι οποίες θα αποκτήσουν περιουσία που ούτε καν ονειρεύονταν, σε εξευτελιστικές τιμές. Τα σχόλια δικά μου


«Συγκλονιστικά στοιχεία για τον φαύλο κύκλο σε όλες οι "μνημονιακές" χώρες της ευρωζώνης...»

«Ο εκτροχιασμός των δημοσιονομικών μεγεθών των περιφερειακών χωρών, παρά τα αλλεπάλληλα «πακέτα» λιτότητας, καθιστά επιτακτική την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων μέσα στις επόμενες βδομάδες, προς την κατεύθυνση της αμυντικής θωράκισης της Ευρωζώνης έναντι των αγορών, αλλά και της τόνωσης της πραγματικής οικονομίας.
Η συνταγή της μονομερούς δημοσιονομικής λιτότητας αποδεικνύεται καθημερινά εντελώς λανθασμένη γιατί διευρύνει την ύφεση. Δεν είναι πλέον μόνο η Ελλάδα που αδυνατεί να... μειώσει το έλλειμμα, αλλά και οι υπόλοιπες «προβληματικές» χώρες βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Ειδικότερα,»

Μα ο λόγος που επεβλήθησαν τα συγκεκριμένα μέτρα δεν είναι για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη, αλλά για να καταβαραθρώσουν τις οικονομίες, προκειμένου να μπορέσουν να βάλουν σε εφαρμογή τα σχέδια τους
«* Η πιο πρόσφατη επιβεβαίωση έρχεται από την Ισπανία, με τη νέα κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι η χώρα δεν πρόκειται να πιάσει το στόχο μείωσης τους ελλείμματος στο 6% του ΑΕΠ το 2011, όπως προβλέπει το πρόγραμμά της.
Τα ακριβή στοιχεία θα γίνουν γνωστά τις επόμενες βδομάδες, αλλά η ίδια η κυβέρνηση προαναγγέλλει ότι το έλλειμμα θα είναι ψηλότερο από το 8% του ΑΕΠ. Ο νέος πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι υπό την πίεση των Βρυξελλών εξαγγέλλει νέα μέτρα για το 2012 τα οποία εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 40 δισ. ευρώ. Ωστόσο, σε μια χώρα όπου η συνολική ανεργία φτάνει το 21,5% και στους νέους κάτω των 25 ετών πλησιάζει το 50%!, η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη.
* Στην Ιταλία παρά το νέο «πακέτο» μέτρων της τάξης των 20 δισ. ευρώ που προώθησε η κυβέρνηση του επίσης νέου πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων μετά από μια μικρή ανάπαυλα επανήλθαν στη ζώνη του 7%, ποσοστό που καθιστά αδύνατη την εξυπηρέτηση ενός δημόσιου χρέους που πλησιάζει τα 2.000 δισ. ευρώ.
Στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του, ο πρόεδρος της χώρας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, υποστήριξε ότι οι Ιταλοί θα πρέπει να κάνουν θυσίες ώστε να αποφύγουν τη χρηματοοικονομική κατάρρευση, ενώ θα πρέπει να διατηρήσουν την πίστη τους στην Ευρώπη. «Η προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας πρέπει να συνεχισθεί», υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος, που δεν δίστασε να υπογραμμίσει ότι «τα ομόλογα του ιταλικού Δημοσίου παραμένουν υπό πίεση». Την ίδια στιγμή, η γραμματέας του ιταλικού συνδικάτου Cgil, Σουζάνα Καμούσο, προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενίσχυσης των κοινωνικών εντάσεων τους επόμενους μήνες.
* Στην Πορτογαλία μια «μνημονιακή» χώρα, η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο αναθεωρεί προς το χειρότερο, σχεδόν ανά δίμηνο, τις εκτιμήσεις για το εύρος της ύφεσης το 2012, ενώ κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, εξαιτίας της δραματικής υποχώρησης του βιοτικού επιπέδου.
* Στην Ιρλανδία, άλλη μια «μνημονιακή» χώρα, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Εντα Κένι έχει υποχωρήσει κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες, παρότι δεν έχει κλείσει ακόμη χρόνο στη διακυβέρνηση της χώρας.
* Στο Βέλγιο, ο νέος πρωθυπουργός Έλιο Ντι Ρούπο μόλις πριν δύο βδομάδες ανακοίνωσε μέτρα 12 δισ. ευρώ, ενώ λίγες μέρες αργότερα ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας εκτίμησε ότι το Μάρτιο, κατά την πρώτη εξέταση της πορείας του προϋπολογισμού του 2012, θα χρειαστούν και άλλα μέτρα γιατί η ανάπτυξη θα είναι μηδενική και τα φορολογικά έσοδα μικρότερα από τα προσδοκώμενα.
Οι παραπάνω χώρες έχουν εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο γιατί ακολουθείται από τις Βρυξέλλες η ίδια αποτυχημένη συνταγή που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, δηλαδή της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, η οποία απλώς επιδεινώνει την κατάσταση γιατί και το έλλειμμα δεν μειώνεται δραστικά και η πραγματική οικονομία πλήττεται σημαντικά.
Ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ συγκάλεσε για τις 30 Ιανουαρίου έκτακτη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι στήριξης της πραγματικής οικονομίας και της απασχόλησης.
Θα είναι η πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2009, όταν δηλαδή αναδείχθηκε η κρίση δημόσιου χρέους στην Ελλάδα, που οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν και άλλους τρόπους άρσης του αδιεξόδου, εκτός από την αποτυχημένη συνταγή μιας μονομερούς δημοσιονομικής λιτότητας.
Ωστόσο, ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ολι Ρεν συνεχίζει να κινείται στην ίδια λανθασμένη κατεύθυνση. Το έκανε και την περασμένη Παρασκευή, όταν γνωστοποιήθηκε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της Ισπανίας, εκφράζοντας τη λύπη του για την απόκλιση από το στόχο, αλλά χαιρετίζοντας τη λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας.
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επιχείρησε να δώσει δραματικό τόνο σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα του, την ευρωζώνη και παγκοσμίως, αλλά και μήνυμα ελπίδας, σύμφωνα με το οποίο τα πράγματα μπορούν να αντιστραφούν με τη λήψη δραστικών αποφάσεων.
Την ίδια στιγμή η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ μιλάει για ακόμη μια δύσκολη χρονιά, αλλά ενώ γνωρίζει ποια είναι η λύση «φρενάρει» πεισματικά την ενεργοποίηση των «εργαλείων».

Ο στόχος λοιπόν είναι απλός: Τα κράτη τα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν προς το κόστος δανεισμού, με το να λαμβάνουν μέτρα μείωσης δαπανών, προκαλούν περιορισμό της κατανάλωσης, η οποία με την σειρά της δημιουργεί πρόβλημα εσόδων στο κράτος και τις εταιρείες, οι οποίες αναγκάζονται να απολύσουν προσωπικό, το οποίο ως εκ τούτου δεν θα πληρώσει φόρους και εισφορές και θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και με το κόστος του στο ταμείο ανεργίας. Ως αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός θα βγεί εκτός στόχων και στα έσοδα και στα έξοδα, αναγκάζοντας σε νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία και θα εντείνουν το πρόβλημα κ.ο.κ.

Έτσι το πρόβλημα δανεισμού μετατρέπεται σε πρόβλημα ύφεσης, ανεργίας και χρέους.
Η λύση είναι πολύ απλή: στρέφουμε την προσοχή μας σε μέτρα στήριξης της πραγματικής, μεταποιητικής δραστηριότητας, ενθαρρύνουμε την κίνηση χρήματος για να εισπράττουμε ΦΠΑ και ειδικά για την Ελλάδα διορθώνουμε τον νομικό κυκεώνα και πετάμε με τις κλωτσιές έξω τους λαθρομετανάστες προκειμένου να σταματήσει η οικονομική διαρροή.

Αυτά τα μέτρα όμως δεν πρόκειται να μας αφήσουν να τα πάρουμε ποτέ, και για να είναι σίγουροι ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, στις χώρες που είναι στο κρίσιμο σημείο διορίζουν “δικούς τους” ανθρώπους, όπως στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Το κερασάκι δε στην τούρτα είναι η μετατροπή του χρέους σε Ευρώ και η υπαγωγή του σε Αγγλικό δίκαιο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ξεχρεώσουμε ποτέ. Και βέβαια, βασιζόμενοι στην αδυναμία πληρωμών, η οποία σίγουρα θα προκύψει, μπορούν να πληρωθούν σε είδος, δηλαδή πετρέλαιο, ορυκτά κλπ.

Οπότε με φθηνές πρώτες ύλες, η Γερμανία παίρνει την θέση της παγκόσμιας ηγετικής οικονομίας, και εμείς τον ρόλο της αποικίας των μαύρων...

Όλα αυτά για να ισχύσουν πρέπει ψηφισθούν από την σημερινή κυβέρνηση, που έχει αυξημένη πλειοψηφία, διότι ότι ψηφίστηκε πριν (Ευρώ, μνημόνια κλπ) είναι παράνομο βάσει συντάγματος.

Το παιχνίδι λοιπόν είναι ή τώρα ή ποτέ. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.




   πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου