Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Έτος Μάχης Σαρανταπόρου «1912-2012: 100 χρόνια μετά»Η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μάχη των Στενών του Σαρανταπόρου εμπεριέχει για εμάς τους Σαρανταπορίτες μια έντονη συναισθηματική πλευρά και όλοι μας θέλουμε να τιμηθεί η ιστορική αυτή επέτειος με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Μέσω αυτής της δημοσίευσης επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε, στους συγχωριανούς και τους συντοπίτες μας της ευρύτερης περιοχής, την πρόταση της ομάδας του Sarantaporo.gr, την προσπάθεια για συνεργασία και την ανταπόκριση που βρήκαμε, θεωρώντας ότι αυτή η διεργασία
αποτελεί μια ελπίδα για το μέλλον πως η περιοχή μας αξίζει κάτι καλύτερο.
Το 2012 αποτελεί ένα έτος με ξεχωριστή ιστορική σημασία για τη βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα για την ευρύτερη περιοχή του Σαρανταπόρου, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων και τη Μάχη των Στενών του Σαρανταπόρου.
Για εμάς τους Σαρανταπορίτες η επέτειος των 100 χρόνων από τη μάχη εμπεριέχει και μια έντονη συναισθηματική πλευρά, διότι αποτελεί το στίγμα προσδιορισμού μας στο γεωγραφικό και ιστορικό χώρο, κάτι σαν το σήμα κατατεθέν της περιοχής και του χωριού μας. Είναι λοιπόν λογικό όλοι μας να θέλουμε να τιμηθεί η ιστορική αυτή επέτειος με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Περισσότερα εδώ : http://www.sarantaporo.gr/


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου