Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Πρώην υπ. Οικονομίας Αργεντινής: Μην αφήσετε να σας τραβήξουν την πρίζα


«Μη δώσετε αφορμή στην Ευρώπη να βγάλει την Ελλάδα από την πρίζα», ανέφερε σε αποκλειστική του συνέντευξη στους «Νέους Φακέλους» ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής Ντομίνγκο Καβάλο και προειδοποίησε για «τρομερές συνέπειες» σε
περίπτωση που η Ελλάδα ακολουθήσει το παράδειγμα της Αργεντινής και βγει από την Ευρωζώνη.


Ο Καβάλο εξήγησε ότι η στάση του ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας είναι διαφορετική, γι’ αυτό και όπως υπογράμμισε, «η τρόικα θα ζητά πάντα περισσότερες μεταρρυθμίσεις». «Στο βαθμό που οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες - και πιστεύω είναι αναγκαίες - η Ελλάδα πρέπει να κάνει το καλύτερο για να τις εφαρμόσει και να μην δημιουργήσει καμία αμφιβολία», συνέχισε.

Ακόμα, ο Καβάλο ξεκαθάρισε ότι Ελλάδα και Αργεντινή δεν είναι το ίδιο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «παρόλο που η κρίση είναι βαθύτερη στην Ελλάδα, προς όφελος της, η χώρα σας έχει τη στήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ, που η Αργεντινή δεν είχε το 2001».

Τέλος, ο Ντομίνγκο Καβάλο μίλησε στους «Νέους Φακέλους» για το πώς συγκεκριμένοι επιχειρηματίες της Αργεντινής επωφελήθηκαν από την έξοδο της χώρας από το δολάριο το 2001, ενώ εξήγησε πώς η ταχεία ανάπτυξη της χώρας μετά το 2003 οφείλεται όχι στην επιστροφή στο Πέσο Αργεντινής, αλλά σε μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει πριν την χρεοκοπία της χώρας.




  πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου