Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ο δρόμος προς την "κοσοβοποίηση" της Θράκης



Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 οι αυτοαποκαλούμενοι «Τούρκοι» της Δυτ. Θράκης είχαν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα που στόχευε αρχικά στην αναγνώριση της υποτιθέμενης τουρκικής μειονότητας και σε δεύτερο χρόνο την σταδιακή αυτονόμηση όλης της Δ. Θράκης.

Ένα από τα πρώτα βασικά «εργαλεία» που χρησιμοποιήθηκε από την Άγκυρα στην διαμόρφωση του σχεδιασμού της, ήταν το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή. Και που με αυτό ευελπιστούσε αρχικά να προετοιμάσει «το έδαφος καλλιεργώντας» με επιμονή την τουρκική συνείδηση. Βεβαίως η αρχική εγκατάσταση και μετέπειτα δράση του προξενείου χρειαζόταν την εν μέρει έστω συνέργεια του ελληνικού πολιτικού προσωπικού, που περιέργως ενέδωσε σε όλο του το φάσμα.

Ωστόσο για την Τουρκία συνέχιζε να υπάρχει ένα σημαντικό εμπόδιο που δεν ήταν άλλο παρά η ίδια η πληθυσμιακή σύνθεση της Δυτικής Θράκης. Πραγματικά η παρουσία και άλλων δυσκόλως χειραγωγούμενων από την Τουρκία μουσουλμανικών πληθυσμών (βλ. Πομάκοι) φαινόταν πως θα λειτουργούσε ανασταλτικά στους τουρκικούς σχεδιασμούς. Δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις, αντί να υποστηρίξουν τους Πομάκους στο να διατηρήσουν την συνέχεια τους, ενέδωσαν και πάλι στις τουρκικές επιδιώξεις υποβοηθώντας κατ΄ αυτό τον τρόπο τις επιδιώξεις της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η τουρκοποίηση της Θράκης καλά κρατεί ενώ όλο και περισσότερο βαθαίνει. Οι Πομάκοι, αντί να υποστηρίζονται αφέθηκαν στο έλεος της τουρκικής προπαγάνδας και έγιναν αντικείμενο καταπίεσης των κάθε λογής πρακτορίσκων.

Στο δίκτυο των πρακτόρων και προπαγανδιστών της Άγκυρας έρχεται να προστεθεί και ο ρόλος του «ελληνικού» υπουργείου παιδείας το οποίο στην καλύτερη των περιπτώσεων δείχνει να στρουθοκαμηλίζει. Και έτσι φτάσαμε σήμερα, αν και δεν το αντιλαμβανόμαστε, να είμαστε μέσα ή τουλάχιστον ένα βήμα πριν την οριστική κοσοβοποίηση της Ελληνικής Θράκης. Τα ευαίσθητα προς κάθε τι ξένο ακόμα και εχθρικό "ευήκοα ώτα" των "ελλήνων" πολιτικών και ιδιαιτέρως των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που αφαιρούν διαρκώς την ελληνικότητα από την Ελλάδα, έχουν βαρύτατες ευθύνες που άγνωστο είναι αν κάποτε τους αποδοθούν όπως θα έπρεπε.
Η Διαμαντοπούλου κλείνει την Βιβλιοθήκη στη Μύκη και αρνείται να δεχθεί τη δωρεά του Eμφιετζόγλου

Ενώ κλείνουν η μια μετά την άλλη ιστορικές βιβλιοθήκες την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας αρνείται την πρόταση της κατασκευαστικής του...Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, που είναι γνωστές οι ευαισθησίες του για τη Θράκη, να αναλάβει τη δαπάνη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης της Ξάνθης! Απίστευτο, θα πείτε... Δυστυχώς όμως αληθινό. Και δείχνει το πώς λειτουργούν οι....υπουργοί. Όχι με κριτήριο το συμφέρον του τόπου, αλλά με βάση τις περίεργες ιδεοληψίες τους. Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δώσει κανείς στην πρωτοφανή απόρριψη δωρεάς για τη λειτουργία μιας βιβλιοθήκης που βρίσκεται στην περιοχή όπου ζουν οι Πομάκοι.

Ο λόγος ίσως να είναι για να μην... ενοχληθεί το τουρκικό προξενείο... Η πρωτοφανής αυτή στάση της υπουργού Παιδείας αφορά την πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου της Μηχανικής Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, ο οποίος στις 24 Μαΐου 2011 γνωστοποίησε με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ότι προτίθεται να αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης στην Ξάνθη. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών Βασ. Σκοπελίτης με έγγραφό του προς τον κ. Εμφιετζόγλου, του γνωστοποίησε ότι δεν χρειάζονται τη δωρεά του!
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Η Βιβλιοθήκη Μύκης του Ν. Ξάνθης ανήκει στο δίκτυο παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών της αρμοδιότητας του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών (Ν2174/1993, ΦΕΚ210/Α/22-12-1993 ''Κύρωση Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών και άλλες διατάξεις''). Το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει προχωρήσει από 3-6-2011 σε καταγγελία της σύμβασης που είχε συνάψει με την Εταιρεία Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών για την ίδρυση του ως άνω οργανισμού.

Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η αποδοχή της ευγενούς δωρεάς σας». Ούτε καν ένα ευχαριστώ για την πρόθεση του κ. Εμφιετζόγλου να καλύψει τα έξοδα για να κρατηθεί στη ζωή μια Βιβλιοθήκη! Να μιλήσουμε για αθλιότητα; Λίγο θα είναι, όταν μάλιστα προέρχεται από ένα υπουργείο που υποτίθεται διδάσκει αξίες; Είναι δυνατόν, κυρία Διαμαντοπούλου, να απορρίπτετε δωρεές; Να διώχνετε κόσμο που θέλει να προσφέρει;
H Θράκη κοσοβοποιείται μέσω του «Καλλικράτη».

Αυτή την φορά, ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Γιαννακίδης ξεπερνάει σε αρμοδιότητες και αυτές τις αρμοδιότητες του υπουργού Εξωτερικών προ- ανακοινώνοντας τη σύναψη ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ!!! συνεργασιών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας (έστω και αν αυτές αποσκοπούν στο περιβάλλον).. Και εδώ πλέον γεννάται το ερώτημα. Έχει την αρμοδιότητα ένας περιφερειάρχης να διοχετεύει χρήματα του ΕΣΠΑ (του Ελληνικού λαού δηλαδή) συνάπτοντας διακρατικές συμφωνίες με γειτονικά κράτη;; Αλλά προς το παρόν ας το «κρατήσουμε» αυτό αναμένοντας ωστόσο μία απάντηση.
Αναλυτικότερα για το θέμα διαβάζουμε..
«Προώθηση της διατοπικής, διακρατικής και διασυνοριακής συνεργασίας»
Πέρα από τις δράσεις για την προστασία, ανάδειξη και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, η εγγύτητα της Παράκτιας Ζώνης στις Βαλκανικές χώρες και την Τουρκία, ευνοεί την ανάπτυξη συνεργασιών με διακρατικό και διασυνοριακό περιεχόμενο. Έτσι δίνεται προτεραιότητα στην εγκαθίδρυση διαδικασιών για την παγίωση της διατοπικής συνεργασίας των εμπλεκόμενων ΟΤΑ, φορέων, επιχειρήσεων. Στόχος θα είναι η ανάπτυξη πλατφόρμας διακρατικής συνεργασίας για την ανάδειξη της Παράκτιας ζώνης, την αποφυγή και κοινή αντιμετώπιση περιβαλλοντικών απειλών και φυσικών καταστροφών, καθώς και ανάπτυξη κοινών πακέτων τουριστικών και άλλων υπηρεσιών». (από eleftherovima.gr)

Επί πλέον όμως ο κ. Γιαννακίδης ως εκλεκτός ΠΑΣΟΚΟΣ και μάλλον προσωπική επιλογή του Γ. Παπανδρέου στην περιφέρεια Θράκης, εκτός των άλλων καταγγέλλεται από τους Πομάκους για Ρατσιστικό διαχωρισμό και εμμέσως πλην σαφώς στην εξώθηση τους προς την λεγόμενη «τουρκική» μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Από την εφημερίδα «Φωνή των Πομάκων» zagalisa.gr, διαβάζουμε:
ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Α. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ - ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

«Τη στιγμή που έχει ξεσπάσει πανελλήνια κατακραυγή για το επερχόμενο κλείσιμο της μοναδικής "ελληνόφωνης" βιβλιοθήκης στα Πομακοχώρια της Ξάνθης (Μύκη) και το θέμα έφθασε και στην ελληνική βουλή (τον Αύγουστο κατέθεσαν ερώτηση 3 βουλευτές του ΚΚΕ), ο περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης, σε μία επίδειξη απύθμενης πολιτικής και εθνικής αναισθησίας, επισκέφθηκε την υπερσύγχρονη τουρκόφωνη βιβλιοθήκη του Πομακοχωριού Κένταυρος και ευχήθηκε στο νέο διοικητικό συμβούλιο…καλή επιτυχία στο έργο του, τονίζοντας επιπλέον ότι οι πόρτες της Περιφέρειας είναι … ανοιχτές σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου!

Είναι γνωστά τα έργα και οι ημέρες του περιφερειάρχη Α. Γιαννακίδη στα ορεινά Πομακοχώρια του νομού Ροδόπης, όταν ως νομάρχης Ροδόπης τα επισκεπτόταν και με τις …ενθουσιώδεις ομιλίες του (τουρκο- πανηγύρια) διεκήρυσσε προς τους εκτουρκισμένους Πομάκους ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα να ακουμπήσει τις πολιτιστικές τους παραδόσεις… Δηλαδή, διεκήρυσσε προς τους γενίτσαρους, ότι τα πανηγύρια που έκλεψαν από τους Πομάκους, τα αναγνωρίζει ως δικά τους και επιπλέον με σχεδόν ουρλιαχτά από βήματος διεκήρυσσε ότι θα τα υπερασπιστεί, έναντι των διαμαρτυρόμενων για την κλοπή Πομάκων... Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Τώρα, ως Περιφερειάρχης, συνεχίζει το ίδιο μοντέλο συμπεριφοράς, απλά η γεωγραφική περιοχή δράσης του έχει επεκταθεί σε όλη τη Θράκη»
Η δράση των ανθυποπρακτόρων της Άγκυρας και στην Αθήνα

Το ότι η ενδοτικότητα της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου (που δυστυχώς συνεχίζεται από κεκτημένη ταχύτητα και με την σημερινή κυβέρνηση) συνεχίζει να κοσοβοποιεί την Θράκη προς όφελος της Τουρκικής επεκτασιμότητας, και αυτό είναι ένα δεδομένο το οποίο δεν μπορεί κανείς ευκόλως να αμφισβητήσει. Άλλωστε ο πρώτος διδάξας και ευτυχώς καταργηθείς από την λαϊκή οργή, είναι ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός και γνωστός πολίτης του κόσμου –εξαιρουμένης της Ελλάδος ασφαλώς- ο ζεϊμπεκικοεπιδέξιος Γ. Παπανδρέου.

Έτσι προ τριμήνου, από παλαιότερες δημοσιεύσεις, διαβάζουμε:
«Ξεπερνάει όμως κάθε προηγούμενο όταν Δήμαρχος της Θράκης κάνει έστω και νεφελώδεις αναφορές για την ανεξαρτητοποίηση της,

Στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και ο δήμαρχος Αριανών Ιμπραήμ Σερίφ. Το σημαντικότερο στην συνάντηση ήταν η παρουσία των κ. Πάγκαλου, της Άννας Διαμαντοπούλου καθώς και του γενικού γραμματέα θρησκευτικών υποθέσεων του υπουργείου Παιδείας Γιώργου Καλαντζή.

Θα θέλαμε να μας απαντήσουν οι τρείς μη μουσουλμάνοι, Πάγκαλος, Διαμαντοπούλου και Καλαντζής αν αισθάνονται ενοχλημένοι από όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει ο κ. Μάταντζή», ωστόσο δεν περιμένουμε απάντηση εφόσον μας έχουν συνηθίσει να σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς. Τμήμα κειμένου από: tourkikanea.wordpress.com / Εφ. Μπιρλίκ 7-9-2011
3 Δεκ. 2011. Στην φωτογραφία ο Δήμος Αρριανών, Ιμπραήμ Σερίφ «αδελφοποιείται» με τον Δήμο Οσμανγκαζί, Μουσταφά Ντουντάρ.

Στην προηγούμενη παράγραφο «συναντήσαμε» τον δήμαρχο Αρριανών, τον Ιμπραήμ Σερίφ που στην επίσκεψη του στην Τουρκία συνόδευσαν ο αντιδήμαρχος Αϊντίν Μπάσογλου, ο αντιπρόεδρος Μεχμέτ Νιζάμ, η σύμβουλος Νικολίτσα Γκαρσόνη, η γραμματέας Βιλντάν Σουλειμάν Τσαβούς, και κάποιοι υπάλληλοι της δημαρχίας.
Μετά την υπογραφή των πρωτοκόλλων άρχισαν πλέον επίσημα οι «αδερφικές σχέσεις» μεταξύ των δύο δήμων. Οι δήμοι κατά την επόμενη περίοδο θα πραγματοποιήσουν κοινές προσπάθειες σε θέματα τεχνικά, πολιτιστικά και κοινωνικά...

Ωστόσο να το παρακάμψουμε και αυτό εφόσον είναι πασίγνωστες στο πανελλήνιο οι προθέσεις των πρακτορίσκων καθώς και οι θέσεις Πάγκαλου και Διαμαντοπούλου επικεντρώνοντας αυτή την φορά στον κ. Καλαντζή που σήμερα (9 Δεκ. 2011) για το μουσουλμανικό Τέμενος στον Βοτανικό, δήλωσε:
Το τέμενος έχει «παγώσει» περιμένοντας υπογραφή από τον Μάκη Βορίδη.

[...]Δίπλα στη θορυβώδη Ιερά Οδό στον Βοτανικό, προβλέπεται η κατασκευή του πρώτου τζαμιού !!! της πρωτεύουσας. Βέβαια, παρότι όλα τα διαδικαστικά είναι έτοιμα από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο νυν υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκης Βορίδης παρουσιάζεται να έχει «παγώσει» το θέμα [...]
Σπρώχνεται όμως από τις «προοδευτικές» δηλώσεις του Γεωργίου Καλαντζή.
Ποιος είναι ο Γεώργιος Καλαντζής; [1]

[...]«Όπως ανέφερε χθες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στον χώρο του Πολεμικού Ναυτικού, ο γ.γ. Θρησκευμάτων του υπ. Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής, «Σήμερα στην Αττική υπάρχουν περίπου 120 αδήλωτοι χώροι, που θα ελεγχθούν για να νομιμοποιηθούν!!! ή να κλείσουν. Εάν δεν δημιουργηθεί τζαμί θα πολλαπλασιαστούν οι αδήλωτοι χώροι προσευχής και θα έχουμε ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμάνων πρώτης γενιάς», τονίζει ο κ. Καλαντζής. Και καταλήγει: «Το τζαμί θεωρείται βασική παράμετρος της πολιτικής μιας χώρας, που γνωρίζει πώς να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα».[...]
Αποσπάσματα από την Καθημερινή, 9 Δεκ. 11
Τουρκική Ημερίδα Ιατρικής… στη Θράκη
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, τα νοσοκομεία Ατζιμπαντέμ, θα πραγματοποιήσουν σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, μια ημερίδα με θέμα την υγεία
Ημερίδα Υγείας διοργανώνουν οι Τούρκοι στη Θράκη, με Τούρκους γιατρούς, για τον… τουρκικό πληθυσμό! Η εξάρτηση των μουσουλμάνων της Θράκης από τους Τούρκους προχωράει. Μετά την Τράπεζα και την ασφάλιση (!) Ελλήνων πολιτών στην Αδριανούπολη, τώρα ήρθε η ώρα της υγείας. Οι ειδικότητες των Τούρκων γιατρών είναι: Γυναικολόγος, Νεφρολόγος, Ειδικός σε μεταμοσχεύσεις, Ογκολόγος και Ειδικός για εγκεφαλικούς όγκους.

Μέχρι στιγμής συνοψίζοντας τα τεκταινόμενα στην Θράκη, διαχρονικά παρατηρούμε: Το τουρκικό προξενείο να «λύνει και δένει» έχοντας σχεδόν μεταλλαχθεί σε τοπικό κυβερνείο. Ο πληθυσμός των μουσουλμάνων ελλήνων της Θράκης να έχει μετατραπεί, σε τούρκους στην Θράκη. Οι Πομάκοι να κινδυνεύουν άμεσα να προσμετρηθούν και αυτοί ως «τούρκοι» ενώ όσοι από αυτούς ακόμα αντιστέκονται δέχονται τις αφόρητες πιέσεις των πρακτορίσκων της Άγκυρας. Και για όλα αυτά οι Ελληνικές κυβερνήσεις να στρουθοκαμηλίζουν. Αν όλα αυτά δεν είναι ο δρόμος προς την «κοσοβοποίηση», τότε τι είναι;

HellasOnTheWeb.Org
[1] Ο επί χρόνια συνεργάτης του Πάγκαλου ("μαζί τα φάγαμε"), πήρε μεταγραφή στην Ειδική Γραμματεία Θρησκευμάτων. Το «αγαπημένο παιδί» του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε στην θέση του ειδικού γραμματέα Θρησκευμάτων και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Ο λόγος για τον κ. Γιώργο Καλαντζή, ο οποίος έχει πλούσια δραστηριότητά σε θέματα μουσουλμανικής μειονότητας. (Η "Δραγώνα" μπορεί να αλλάζει μορφή, ηλικία, ακόμα και φύλο. Σε ένα δεν μπορεί να αλλάξει.. στις προκλητικά ανθελληνικές απόψεις.




  πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου