Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Οι θρασύδειλοι Τούρκοι απειλούν τους πάντες όταν θίγονται τα συμφέροντά τους.

Η Άγκυρα ( ξανα ) απείλησε το Παρίσι για "ανεπανόρθωτες" συνέπειες....

Να μην υιοθετήσει την "απαράδεκτη" πρόταση νόμου που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη, κάλεσε σήμερα τη Γαλλία ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ.
"Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε αυτή την πρόταση νόμου (...) που μας αφαιρεί το δικαίωμα να απορρίψουμε τις αβάσιμες και άδικες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας και του έθνους μας", δήλωσε ο Α. Γκιουλ.




φωτο - Αρμένιοι κρεμασμένοι σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης, κατά την χρονική περίοδο των διωγμών τους από τους Τούρκους.

"Αναμένουμε ότι θα επικρατήσει στη Γαλλία η λογική και η ευθυκρισία και ότι θα απορριφθεί αυτό το σχέδιο νόμου", προσθέτει η ανακοίνωση.



Ο Α. Γκιουλ εκφράζει την ελπίδα ότι "η πολυετής γαλλοτουρκική φιλία, τα κοινά συμφέροντα και η συμμαχία τους (στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ) δεν θα θυσιαστούν προς όφελος προεκλογικών υπολογισμών".

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, αν υιοθετηθεί αυτός ο νόμος, τότε να σταθεί εμπόδιο σε κάθε αμερόληπτη ιστορική έρευνα για τα γεγονότα του 1915-17 στην Ανατολία, τα οποία η Γαλλία καθώς και ακόμη περίπου 20 χώρες έχουν αναγνωρίσει ως γενοκτονία.


Η Τουρκία παραδέχεται έως και 500.000 θανάτους (1,5 εκατομμύριο σύμφωνα με τους Αρμένιους), όμως τους αποδίδει όχι σε γενοκτονία, αλλά στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Η Άγκυρα απείλησε το Παρίσι για "ανεπανόρθωτες" συνέπειες στις μεταξύ τους σχέσεις στην περίπτωση που υιοθετηθεί ο νόμος.



  πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου