Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Στις 13 Φεβρουαρίου η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Οριστοκοποιήθηκε την Τετάρτη το πρόγραμμα της νέας Βουλής και σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου.

Το χρονοδιάγραμμα της νέας Βουλής προβλέπει ότι η ορκωμοσία των νέων βουλευτών θα γίνει την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου. Την επόμενη μέρα, 6 Φεβρουαρίου, θα εκλεγεί το Προεδρείο της Βουλής, κατά την διάρκεια δύο συνεδριάσεων. Στην πρωινή θα εκλεγεί ο Πρόεδρος και στην απογευματινή τα  μέλη του Προεδρείου.

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 του μηνός, όπως επίσης και την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου είναι η σειρά των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και στις 13 του μηνός θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος ήταν να γίνει νωρίτερα αλλά μεσολαβεί η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για την τρομοκρατία, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12 Φεβρουαρίου.
Νέα συνάντηση Μεϊμαράκη - Κωνσταντοπούλου 
Νέα συνάντηση αύριο στις 12 το μεσημέρι συμφώνησαν να έχουν ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ για το αξίωμα αυτό, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στη σημερινή πρώτη συνάντηση, που διήρκησε μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά και έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μεϊμαράκη, συμμετείχαν κοινοβουλευτικοί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ενημερώθηκε για τα κοινοβουλευτικά ζητήματα που εκκρεμούν, και σύμφωνα με πληροφορίες, η ενημέρωση έγινε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, με τον κ. Μεϊμαράκη να διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες της κ. Κωνσταντοπούλου που θα είναι προς την κατεύθυνση ενίσχυσης και αναβάθμισης της κοινοβουλευτικής λειτουργίας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου