Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Διπλωματικό θρίλερ με Νταβούτογλου στη Θράκη!


Διπλωματικό θρίλερ με Νταβούτογλου στη ΘράκηΑμηχανία στην ελληνική κυβέρνηση έχει προκαλέσει η επιθυμία του Αχμέτ Νταβούτογλου να επισκεφθεί τη Θράκη μαζί με δέκα υπουργούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που θα τον συνοδεύουν στην Αθήνα στις 5-6 Δεκεμβρίου, για να συμμετάσχουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.
Όπως αναφέρει topontiki.gr, ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του μέσω ρηματικής διακοίνωσης τη Δευτέρα το βράδυ, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που προσπαθεί να βρει διπλωματικό τρόπο να απαντήσει στην διπλωματική αυθάδεια του Αχμέτ Νταβούτογλου.
Παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας δήλωσαν ότι η διαβίβαση του εν λόγω αιτήματος στο υπουργείο, αποτελεί κλιμάκωση μιας προκλητικής στάσης που «έχει στόχο να επιδείξει την τουρκική ισχύ απέναντι σε μια ανήμπορη να αντιδράσει ελληνική κυβέρνηση». Κι αυτό ενώ η προγραμματισμένη ελληνοτουρκική σύνοδος στην Αθήνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επίδειξη κατευναστικής διάθεσης από την ελληνική κυβέρνηση.

«Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι το αίτημα για την επίσκεψη του τουρκικού υπουργικού κλιμακίου στη Θράκη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά – μικρής ή μεγαλύτερης σημασίας – προκλητικών ενεργειών της τουρκικής πλευράς, με τελευταία την «παρενόχληση» του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό άμυνας Ν. Δένδια στο Καστελόριζο» αναφέρεται στο άρθρο.
Πάντως σύμφωνα με πηγή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που επικαλείται το protothema.gr «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο (σημ. επίσκεψη στη Θράκη) στο πρόγραμμα».
Οι επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων είναι πρακτική που ακολουθείται χρόνια τώρα ενδεδυμένη με το μανδύα του «ιδιωτικού», ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ζητείται να μεταβεί στη Θράκη το μισό υπουργικό συμβούλιο της γείτονος. Το πρόγραμμα που ακολουθούν είναι πάγιο. Μεταξύ άλλων συναντώνται με τους ψευτομουφτήδες, την Ένωση Επιστημόνων και με την Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία της Μειονότητας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου