Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Tα 17 τρις που ανάγκασαν την Άνγκελα Μέρκελ να αγαπήσει ξαφνικά τον Αντώνη Σαμαρά


Επιτέλους, αποκαλύπτεται και με συγκεκριμένους αριθμούς γιατί αυτή η ξαφνική αγάπη της καγκελαρίου Μέρκελ πρς την Ελλάδα. Η, κατ’ εντολήν του Ιδρύματος Bertelsmann, έρευνα του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών PROGNOS, είναι ... αποκαλυπτική.

Τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κόστιζε μόνον στη Γερμανία 64 δις σε χαμένα δάνεια και απώλεια 73 δις από οικονομική ανάπτυξη, κάτι που αντιστοιχεί σε μείωση 3% του ΑΕΠ της.

Όμως η συνέχεια είναι πιο αποκαλυπτική και συνάμα δραματική για την Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Εάν αποχωρούσε η Πορτογαλία, οι γερμανικές απώλειες θα ήταν 324 δις ευρώ, οι ΗΠΑ θα έχαναν 365 δις, η Κίνα 275 δις και στο επίπεδο της παγκόσμιας ανάπτυξης οι απώλειες θα ήταν 2,4 τρις ευρώ.



Αν αποχωρούσε και η Ισπανία, τότε η κυρία Μέρκελ θα έπρεπε να εξηγήσει στους Γερμανούς πολίτες γιατί η χώρα τους, σε επτά χρόνια (2013-2020), θα χάσει 1.116 δις ευρώ (850 δις μείωση του ΑΕΠ και 266 δις από πιστώσεις). Οι ΗΠΑ θα έχαναν 1,2 τρις από το ΑΕΠ τους, και συνολικά οι 42 χώρες που εξετάστηκαν στη μελέτη -και αντιστοιχούν στο 90% της παγκόσμιας οικονομίας- θα είχαν απώλειες 7,9 τρις ευρώ!

Και εκεί που η Γερμανία καταβυθίζεται και ο πλανήτης εξαερώνεται είναι αν από την ευρωζώνη αποχωρούσε και μια τέταρτη χώρα του Νότου, η Ιταλία. Η Γερμανία θα έχανε 2.155 δις (1.7 τρις μείωση του ΑΕΠ και 455 δις απώλεια σε πιστώσεις) και θα είχε επιπλέον 1.000.000 ανέργους σε δύο μόλις χρόνια!

Το συνολικό κόστος, για την παγκόσμια οικονομία, από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας θα ήταν 17,2 τρις ευρώ!!! Ο μεγάλος χαμένος θα ήταν πάντως όχι η Γερμανία, αλλά η Γαλλία και θα ακολουθούσαν ΗΠΑ, Κίνα και Γερμανία.

Γνωρίζοντας πλέον, με χαρτί και μολύβι, το κόστος αποχώρησης των χωρών του Νότου της Ευρώπης από το ευρώ, μπορούμε να εξηγήσουμε αφενός τη συμπαράσταση του Φρανσουά Ολάντ στους Μόντι, Ραχόϊ, Κοέλιου και Σαμαρά και αφετέρου τη στροφή της Μέρκελ. «Είναι πολλά τα λεφτά Αγγέλα» θα είπαν στη Γερμανίδα καγκελάριο, με μια φωνή, ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Χου Ζιντάο και ο Φρανσουά Ολάντ.

Η έρευνα του PROGNOS αποδεικνύει ότι τυχόν μεμονωμένος εκβιασμός της Ελλάδας δεν θα ήταν αποτελεσματικός. Μπορεί το κόστος των υπολοίπων να ήταν μεγαλύτερο από τα δάνεια που μας παρέχουν, όμως θα ήταν καταστροφικές οι επιπτώσεις και για την Ελλάδα. Σε επτά χρόνια (2013-2020) θα χάναμε 164 δις από το ΑΕΠ, το οποίο στο κατά κεφαλήν εισόδημα σημαίνει 14.300 ευρώ!!!

Ένα κοινό μέτωπο όμως των χωρών του Νότου είναι και παρά είναι αποτελεσματικό. Αν φύγουν τα …γουρούνια (PIGS) της Ευρώπης τότε ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει ένα απέραντο χοιροστάσιο. Θα χαθεί το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ!!!

Η νέα Μεγάλη Ύφεση θα οδηγήσει σε εξεγέρσεις, επαναστάσεις και πιθανότατα σε έναν, ολέθριο για τον πλανήτη,Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, για τον οποίον οι ευθύνες θα αποδοθούν κατά μείζονα λόγο και πάλι στη Γερμανία.

Τρεις παγκόσμιοι πόλεμοι, με βασικό υπαίτιο τον ίδιο, τη Γερμανία, πάει πολύ. Ο συνασπισμός των Νοτίων της ευρωζώνης μπορεί να τον αποτρέψει. Είναι το μόνο ανάχωμα στην επέλαση των Τευτόνων. Χρέος τους είναι να επιμείνουν στο Κοινό Μέτωπο και να το διευρύνουν….

   πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ Σαμαράς ρε μαλάκα ! Ελλάδα είμαστε εμείς και μόνο εμείς. Προδότη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή