Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Παραλίγο "θερμό επεισόδιο" στο Β.Αιγαίο



Ένταση το πρωί στο Θρακικό Πέλαγος, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας δημιουργήθηκε την Πέμπτη, όταν τουρκική ακταιωρός προσπάθησε δύο φορές να εμβολίσει το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης.

(*Θυμηθείτε ΕΔΩ την γεωστρατηγική σημασία της βραχονησίδας Ζουράφα -ή"Λαδοξέρα"- καθώς και ένα ανάλογο περιστατικό του 2009..)


Σύμφωνα με..δημοσίευμα του faros24.gr το οποίο επιβεβαιώνεται και από πηγές του ΓΕΕΘΑ, το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους ζήτησε από δύο τουρκικές μηχανότρατες να μην ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το επεισόδιο ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι όταν 6,5 μίλια από την Σαμοθράκη και 4 από την βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα) εμφανίσθηκαν τα δύο τουρκικά αλιευτικά.
Το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης που έκανε περιπολία στην περιοχή ζήτησε την απομάκρυνσή τους όπως είχε κάνει και τις προηγούμενες ημέρες. Στο σημείο έφτασε τουρκική ακταιωρός (308) μέσα σε λίγα λεπτά και στράφηκε κατά του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος που με ελιγμούς γλύτωσε τον εμβολισμό.
Για την ιστορία να πούμε ότι το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης βρίσκεται ακινητοποιημένο από τον Δεκέμβριο του 2010 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λόγω βλάβης επειδή δεν εγκρίνεται δαπάνη ύψους 7 χιλιάδων ευρώ για την επισκευή του!




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου